Η στιγμή της κατάρρευσης του κτηρίου στην Κωνσταντινούπολη: Ένας νεκρός, 7 τραυματίες, χαροπαλεύει ένα μωρό 6 μηνών [video]

Σωστικά συνεργεία επί τω έργω Πηγή Photo: Screen shot via YouTube




Σοκ προκαλούν οι νέες εικόνες από τη στιγμή της κατάρρευσης του κτηρίου στην Τουρκία στην περιοχή Κιουτσούκ Τσεκμετζέ, στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Υπενθυμίζεται, το τριώροφο κτίριο κατέρρευσε νωρίς την Κυριακή προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων.

Η στιγμή της κατάρρευσης του κτιρίου καταγράφηκε από την κάμερα στιγμή προς στιγμή.

Στο πρώτο στάδιο του συμβάντος τραυματίστηκαν οκτώ άτομα και αργότερα ένα άτομο έχασε τη ζωή του. Οι ζωές δύο ανθρώπων παραμένουν σε κίνδυνο σύμφωνα με αναφορές, ενώ ένας από τους δύο φέρεται να είναι ένα βρέφος 6 μηνών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya κινήθηκε προς τον τόπο του συμβάντος.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής Özhaseki ανέφερε στη δήλωσή του: «Ως αποτέλεσμα των αρχικών μας ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το κτήριο χτίστηκε πριν από 36 χρόνια και στη συνέχεια προστέθηκε παράνομα 1,5 όροφος.

Σύμφωνα με τις αρχικές επιτόπιες έρευνες, το κτήριο, το οποίο χτίστηκε το 1988, κατασκευάστηκε χωρίς να τηρηθούν τα αρχιτεκτονικά και μηχανικά πρότυπα, χρησιμοποιήθηκε θαλάσσια άμμος στην κατασκευή του και σε μεταγενέστερες διαδικασίες έγινε κατανοητό ότι έγιναν παρεμβάσεις που θα διατάραζαν τη στατικότητα του κτήρίου».

Ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και διερχόμενο λεωφορείο

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Νταβίντ Γκιουλ, έσπευσε άμεσα στο σημείο όπου κατέρρευσε το κτήριο και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το κτήριο κατέρρευσε ξαφνικά. Διασώθηκαν επτά άτομα με τραυματισμούς, οι δύο από αυτούς σοβαρά, και οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται. Λέγεται ότι άλλοι δύο άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. Δεν έχει γίνει εντοπισμός θανάτου ή αναφορά που να φτάνει σε εμάς. Το κτήριο χτίστηκε το 1988, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την κατάρρευση».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι το άψυχο σώμα ενός ατόμου ανασύρθηκε από τα συντρίμμια. Επίσης, το κτήριο που κατέρρευσε, έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα και προκλήθηκαν ζημιές και σε διερχόμενο δημόσιο λεωφορείο.

Από τη νομαρχία Κωνσταντινούπολης εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται:

«Την Κυριακή 02.06.2024, στις 08.40, ένα τριώροφο κτίριο κατέρρευσε στην περιοχή Κιουτσούκ Τσεκμετζέ . Μεγάλος αριθμός σωστικών συνεργείων AFAD, έρευνας και ομάδων πρώτων βοηθειών απεστάλησαν στο σημείο».

Η κατάρρευση έγινε η αφορμή για να αναζωπυρωθεί η συζήτηση για το αν τα κτήρια στην Κωνσταντινούπολη ή άλλες περιοχές της Τουρκίας μπορούν να αντέξουν ένα μεγάλο σεισμό.

Αποκαλυπτήρια αγάλματος του Πριγκόζιν ανήμερα της επετείου γέννησής του: Πολλοί στρατιώτες έσπευσαν να φωτογραφηθούν δίπλα του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: