Η σημαντική συμφωνία για στρατηγικό διάλογο Κύπρου – ΗΠΑ, οι τιμές στο ρεύμα και οι μετανάστες στη νεκρή ζώνη στο επίκεντρο των κυπριακών εφημερίδων

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η συμφωνία για στρατηγικό διάλογο Κύπρου – ΗΠΑ που επιτεύχθηκε κατά την επίσκεψη του  ΥΠΕΞ Κωνσταντίνου Κόμπου στις ΗΠΑ, όπου συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, οι αυξανόμενες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας εν μέσω καύσωνα, το θέμα που προέκυψε μεταξύ ΟΥΝΦΙΚΥΠ και Κυβέρνησης σε σχέση με τους παράτυπους μετανάστες που βρίσκονται εντός της νεκρής ζώνης και το νέο θανατηφόρο αυτή τη φορά στο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα “Ακριβότερο ρεύμα εν μέσω καύσωνα» γράφει ότι η τιμή της κιλοβατώρας έχει ανέλθει στα 30 σεντς καταγράφοντας αύξηση 1.5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αλλού αναφέρει ότι η Λευκωσία άνοιξε μέτωπο με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ για θέμα των μεταναστών, με αφορμή τους παράτυπους μετανάστες που βρίσκονται εντός της νεκρής ζώνης. Αλλού προβάλλει καταγγελίες στη Βουλή για αδυναμία της Αστυνομίας να χειριστεί το θέμα εκφοβισμού γυναίκας τρανς. Προβάλλει επίσης το νέο θανατηφόρο με θύμα 47χρονη η οποία έχασε τη ζωή της στον δρόμο Λεμεσού-Πλατρών.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ξιφουλκούν κατά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, παρά τις αντιδράσεις και εκ των έσω» γράφει ότι “στήνουν περιρρέουσα ατμόσφαιρα και σκηνικό σύγκρουσης με ΟΥΝΦΙΚΥΠ και Κόλιν Στιούαρτ”, με αφορμή τους εδώ και μέρες αποκλεισμένους από την ΚΔ και εγκλωβισμένους στη νεκρή ζώνη μετανάστες. Γράφει επίσης ότι η υπόθεση Γιαννάκη Γιαννάκη αποκάλυψε 12 προσλήψεις από το παράθυρο στον Οργανισμό Νεολαίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στο μικροσκόπιο της Βουλής είναι το Ταμείο Ιδιωτικών Χορηγιών της Φίλιππας Καρσερά, σημειώνοντας πως μάζεψε 2.2 εκατ. ευρώ από ιδιώτες σε 10 μήνες.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Τρύπα 100 εκατ. ευρώ στο καλώδιο» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης 100 εκατ. ευρώ ως δωρεά στην EuroAsia για την ηλεκτρική διασύνδεση και η σημερινή Κυβέρνηση δεν δίνει τα λεφτά ως χορηγία, αλλά ως αντάλλαγμα για μετοχές στον Great Sea Interconnector. Γράφει επίσης πως η Kition απέσυρε την προσφυγή για την εγγυητική και κρατά στάση αναμονής για αποζημιώσεις στο θέμα λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας. Προβάλλει επίσης τη συμφωνία για στρατηγικό διάλογο μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Ανεξέλεγκτες οι τράπεζες για αθέμιτες πρακτικές και καταχρηστικές ρήτρες» γράφει ότι καταγράφεται κωλυσιεργία και μη ευρωπαϊκής οδηγίας και για “συγχωροχάρτι” προς τράπεζες και ταμεία για τις ατασθαλίες στις πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων. Προβάλλει επίσης εκδήλωση του ΑΚΕΛ για την επέτεο της 16ης Ιουνίου 1943 κατά του φασισμού. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην τρίτη θέση όσον αφορά την αύξηση του ΑΕΠ, στη σύγκριση για τους μισθούς βρίσκεται στην έβδομη θέση από το τέλος.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου πιο δυνατές παρά ποτέ» γράφει ότι Κύπρος και ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικού διαλόγου κατά την επίσκεψη του Κύπριου ΥΠΕΞ Κωνσταντίνου Κόμπου στις ΗΠΑ όπου συναντήθηκε χθες με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν. Προβάλλει επίσης τον αδόκητο θάνατο του πρώην ρεπόρτερ της εφημερίδας και περιβαλλοντιστή Μάρτιν Χέλικαρ. Γράφει επίσης ότι ο Υπουργός Εσωτερικών επέκρινε τη στάση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο θέμα των μεταναστών που παραμένουν εντός της νεκρής ζώνης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Χαιρετίζει τη συμφωνία για τον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Aναμένεται να επιφέρει πολλαπλά και πολυεπίπεδα οφέλη… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: