Η Πρόεδρος στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια του Ολοκαυτώματος της Κάσου: «Πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος για την πολύτιμη συμμετοχή της με τα καράβια της στην Επανάσταση του 1821»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Κάσο, παρακολουθεί την παρέλαση για την επέτειο των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ




Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου για την 200ή επέτειο του Ολοκαυτώματος του νησιού.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, μετα την  δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα και την κατάθεση Στέφανου στο μνημείο Ηρώων, παρακολούθησε την παρέλαση, και αμεσως μετά αναφέρθηκε στη σημερινή επέτειο δηλώνοντας:

«Πριν από 200 χρόνια, η μαρτυρική Κάσος πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος για την πολύτιμη συμμετοχή της με τα καράβια της στην Επανάσταση του 1821. Ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος την πυρπόλησε και κατέσφαξε τους γενναίους υπερασπιστές της. Τιμάμε τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων του φρικτού αυτού ολοκαυτώματος, καθώς και των ηρωικών της ναυτικών, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας. Το παράδειγμά τους μας εμπνέει και μας εμψυχώνει στη υπεράσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας».

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Μήνυμα Σακελλαροπούλου από την Κάσο, 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα: Η Ελλάδα προσηλωμένη στην υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: