Η πολιτική στην υπηρεσία των πολιτών: Ο Τζον Σαρμπάνης, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, σε συζήτηση με τον Αθανάσιο Έλλις

Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής Τζον Σαρμπάνης στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ, GANP




Στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «ACG Distinguished Speakers Series 2024», ομιλία του Ελληνοαμερικανού βουλευτή Τζον Σαρμπάνη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, μεταξύ 11:30 έως 13:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή).

Τον Ελληνοαμερικανό βουλευτή Τζον Σαρμπάνη υποδέχεται την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «ACG Distinguished Speakers Series 2024». Θέμα της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα «Η Καθημερινή», θα είναι η πολιτική στην υπηρεσία των πολιτών.

Η ομιλία θα λάβει χώρα στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (ACG Events Hall, Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή, 15342), μεταξύ 11:30 και 13:00.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζον Σαρμπάνης θα πραγματοποιήσει διαδραστική συζήτηση με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Deree – The American College of Greece σχετικά με την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, τη διασφάλιση της δημοκρατικής συμμετοχής και την άσκηση πολιτικής υπέρ των πολιτών. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αθανάσιος Έλλις, Διευθυντής της αγγλόφωνης έκδοσης της Εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Ως πρόεδρος της Ομάδας Δράσης για την Ενίσχυση της Δημοκρατίας, υψηλόβαθμο μέλος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου και ηγετική μορφή του Ελληνικού Συμβουλίου (Hellenic Caucus) του Κογκρέσου, ο Τζον Σαρμπάνης θα αναφερθεί επίσης στο έργο του σε θέματα υγείας, περιβάλλοντος και ενέργειας, ενώ θα σχολιάσει τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.

  • Λίγα λόγια για τον Ελληνοαμερικανό πολιτικό και δικηγόρο, Τζον Σαρμπάνη:

Ο Τζον Σαρμπάνης υπηρετεί, ως Μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, στην 3η εκλογική περιφέρεια του Μέριλαντ από το 2007. Η θητεία του στο Κογκρέσο χαρακτηρίζεται από τη θητεία του ως Μέλους της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου, όπου επικεντρώθηκε σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης, καθαρής ενέργειας και περιβάλλοντος, ενώ έχει εστιάσει ιδιαίτερα στην προστασία και διατήρηση του Κόλπου Τσέζαπικ.

Προτεραιότητά του ήταν ανέκαθεν να υπηρετεί τους ψηφοφόρους του με γρήγορη και αποτελεσματική κοινωνική εργασία, πλαισιωμένη από εμπεριστατωμένη και κατατοπιστική επικοινωνία. Πιστεύει πως οι άνθρωποι με πραγματικά ισχυρή επιρροή στον κόσμο είναι αφανείς ήρωες —άτομα και οργανώσεις— που πασχίζουν καθημερινά να κάνουν τη διαφορά στις τοπικές κοινωνίες όπου ανήκουν.

Ο Τζον Σαρμπάνης διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ελληνική του κληρονομιά και τη σημασία που αυτή δίνει στη σκληρή δουλειά, την αριστεία καθώς και την προσήλωση στην οικογένεια και την κοινότητα.

Οι παππούδες του, Σπύρος και Ματίνα Σαρμπάνη, μετανάστευσαν στις αρχές του 1900 από μικρά χωριά της Νότιας Πελοποννήσου και άνοιξαν ένα εστιατόριο στο Σόλσμπερι του Μέριλαντ. Η έμφαση στην προσφορά υπηρεσιών και τον εθελοντισμό αποτυπώνονται και στη σταδιοδρομία του Τζον Σαρμπάνη όπως και σε αυτή του αείμνηστου πατέρα του και γερουσιαστή, Πολ Σαρμπάνη.

Yπέρμαχος των θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Τζον Σαρμπάνης έχει θητεύσει στο Ελληνικό Συμβούλιο (Hellenic Caucus) του Κογκρέσου και, για περισσότερο από μια δεκαετία, έχει διοργανώσει το ετήσιο St. Andrews Freedom Forum στο Καπιτώλιο ώστε ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα δεινά του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Βαλτιμόρη, ο Τζον Σαρμπάνης αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και έλαβε υποτροφία Fulbright προτού παρακολουθήσει τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ. Πριν τον διορισμό του στο Κογκρέσο, εργάστηκε για σχεδόν δύο δεκαετίες στον δημόσιο, ιδιωτικό και μη κερδοσκοπικό τομέα.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

  • Σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 149 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες:

Το Νηπιαγωγείο-Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο-ΙΒ του Pierce, το Deree –που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα– και το Alba Graduate Business School. Με αποστολή του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής στήριξης.

Στο πλαίσιο της επερχόμενης 150ής επετείου από την ίδρυσή του, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος έχει θέσει σε ισχύ το στρατηγικό πλάνο ACG150 και έχει ιδρύσει Κέντρο Έρευνας, στο πλαίσιο των οποίων εκπονούνται επιστημονικές μελέτες και έργα έρευνας και καινοτομίας.

  • Σχετικά με το Deree – The American College of Greece

Το Deree αποτελεί μία από τις τρεις εκπαιδευτικές μονάδες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Προσφέρει 38 σύγχρονα προπτυχιακά προγράμματα bachelor, αναγνωρισμένα από τον αμερικανικό οργανισμό NECHE (New England Commission of Higher Education) και πιστοποιημένα από το OU (Open University) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα προγράμματα προσφέρονται μέσω των τριών σχολών του Deree: School of Business, School of Liberal Arts and Sciences, Frances Rich School of Fine and Performing Arts. Επιπλέον, μέσω της μεταπτυχιακής σχολής του Deree, προσφέρονται 9 προγράμματα master στους τομείς της Ψυχολογίας, της Επικοινωνίας, της Εκπαίδευσης και της Επιστήμης Δεδομένων.

Βραβεύτηκε ο Τζον Σαρμπάνης από την Παγκόσμια Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα: Για την συνέχιση του έργου του πατέρα του Πολ Σαρμπάνη και την προσφορά του στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: