Η πληρωμένη απάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον Φιντάν και η απαγόρευση κυπριακών ΜΜΕ στη Ρωσία στο μικροσκόπιο των κυπριακών εφημερίδων, την Τετάρτη

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι ισχυρισμοί του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών για υποστήριξη προς το Ισραήλ από την Κύπρο και η απάντηση εκ μέρους της Κυβέρνησης ότι αυτοί δεν έχουν βάση, η απαγόρευση κυπριακών ΜΜΕ στη Ρωσία, η καταστροφή αντικαρκινικών φαρμάκων στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για την άρνηση του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους να παραλάβει όλα τα ψηφοδέλτια στις εκλογές, η επιστολή ΠΑΣΥΚΙ στον ΟΚΥΠΥ για τη θέση Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και το έργο του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τετάρτης.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έκρυψαν την καταστροφή αντικαρκινικών φαρμάκων», αναφέρεται σε ακόμα ένα σοβαρό περιστατικό που ταρακούνησε το πολύπαθο σύστημα υγείας και ότι η ζημιά (€600.000) προκλήθηκε από απορρύθμιση της θερμοκρασίας που δεν έγινε αντιληπτή καθώς δεν λειτούργησε ο συναγερμός. Αλλού γράφει για «πονηρίες» Προεδρικού για τους Συμβούλους, αναφέροντας ότι η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων αναφέρει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν δημοσιευθούν τα ονόματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πέντε ποδοσφαιρικά σωματεία χρωστούν εκατομμύρια στο κράτος αλλά δεν τους καίγεται καρφί.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Στο black list του Πούτιν ο Πολίτης και άλλα ΜΜΕ», γράφει ότι στο στόχαστρο της Μόσχας βρίσκονται ευρωπαϊκά ΜΜΕ που αρνούνται να υπηρετήσουν τη ρωσική προπαγάνδα για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αλλού αναφέρεται σε ξεκάθαρη προσπάθεια του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών να εμπλέξει την Κύπρο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σωματεία-εταιρείες χρωστούν €32 εκατ. στο Τμήμα Φορολογίας.

Ο «Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Άνω κάτω λόγω Θεμιστοκλέους», γράφει ότι η Νομική Υπηρεσία απάντησε προφορικά στην Υπηρεσία Εκλογών ότι ειναι ξεχωριστές εκλογές και ο Βουλευτής είχε δικαίωμα να μην πάρει όλα τα ψηφοδέλτια. Αλλού αναφέρεται σε ανθρώπινο χέρι πίσω από το μπαράζ πυρκαγιών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο δικαστήριο οδηγείται ξανά σήμερα ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος με νέο δικηγόρο.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι ενέργειες ΟΚΥπΥ συρρικνώνουν τα δημόσια νοσοκομεία αναφέρεται σε ανοικτή επιστολή ΠΑΣΥΚΙ προς ΟΚΥΠΥ για τη θέση του διευθυντή Πρωτοβάθμια Φροντίδας. Αλλού αναφέρεται σε μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές των καυσίμων σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Καταναλωτών, γράφοντας ότι δεν λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ΠΕΟ ζητά παραμονή του λιμανιού Λάρνακας στο δημόσιο υπό τον έλεγχο της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανεδαφικοί οι ισχυρισμοί για υποστήριξη του Ισραήλ», γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Κύπρος δεν είναι μέρος του προβλήματος αλλά μέρος της λύσης, ύστερα από τις κατηγορίες της Τουρκίας. Αλλού γράφει ότι η Cyprus Mail είναι ανάμεσα στα ΜΜΕ που απαγορεύτηκαν στην Ρωσία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η φωτιά του Σαββατοκύριακου προκλήθηκε από παιδιά που έριχναν βεγγαλικά.

Η εβδομαδιαία οικονομική «Καθημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Φως στο τούνελ για τον δρόμο Πάφου-Πόλης», γράφει ότι το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών με την ηγεσία της εταιρείας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε κέρδη αλλά και δυσαρέσκεια από τον υπερτουρισμό. Αλλού αναφέρεται σε ενίσχυση περιβαλλοντικών ελέγχων με νέες προσλήψεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Οι ηγέτες των χωρών-μελών αποφασίζουν για τη νέα ηγεσία της Ε.Ε.: Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τη σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: