Οι πυρκαγιές και η γυναικοκτονία στην Πάφο, και ο απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος, βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων κυπριακών εφημερίδων

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Σε έναν απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής προβαίνουν με πρωτοσέλιδα θέματά τους πολλές εφημερίδες σήμερα.

Άλλα θέματα που προβάλλουν είναι, μεταξύ άλλων, οι πυρκαγιές στην Πάφο, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τους Standard and Poor’s, η γυναικοκτονία στην Πάφο, οι έρευνες για τον Ακάμα και οι οικονομικές επιπτώσεις από τον καύσωνα.

“Ο Φιλελεύθερος” με τίτλο στο κύριο του θέμα “Μετεκλογικοί σεισμοί στο πολιτικό σκηνικό” γράφει ότι αναταράξεις στα κόμματα έφερε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ότι δεν αναμένονται παραιτήσεις αρχηγών. Σε άλλο της δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες για το κρατικό μισθολόγιο. Γράφει επίσης ότι αύριο ενδέχεται να αποφασιστεί η έναρξη στρατηγικού διαλόγου προς αναβάθμιση των σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Η “Αλήθεια” με τίτλο στο κύριο της θέμα “Πρωταθλητές στη ρύπανση” γράφει ότι ποτάμια, βουνοπλαγιές, ζώνες Νατούρα και δασικές εκτάσεις, είναι έρμαιο στην ανεξέλεγκτη απόθεση αποβλήτων. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται στις εκλογές της Κυριακής και γράφει ότι “απαξιώσαμε την πολιτική και επιβραβεύσαμε το τίποτα”. Αλλού γράφει για την αναβάθμιση αξιολόγησης από τους Standard and Poor’s σε ‘BBB+’ με θετική προοπτική.

Ο “Πολίτης” υπό τον τίτλο “Η επόμενη μέρα του ΔΗΣΥ και της Αννίτας” κάνει στο κύριο του θέμα έναν απολογισμό των αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογών, κάνει λόγο για τον μεγάλο ηττημένο των εκλογών του Ιουνίου και γράφει γιατί ανεβαίνει η ακροδεξιά. Αναφέρεται σε άλλο δημοσίευμα στην οικονομία και ιδιαίτερα στα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια και γράφει ότι δεν βγήκαμε ακόμη από το δάσος. Επίσης, η εφημερίδα σε άλλο της θέμα γράφει ότι οι επιστήμονες ψάχνουν νέες ορολογίες για τον καύσωνα.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “Πώς διαμορφώθηκε ο χάρτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά τις εκλογές” γράφει στο κύριο της θέμα ότι είναι ρευστό το πολιτικό περιβάλλον και ότι τα κόμματα ήδη μετρούν κέρδη και ζημιές. Σε άλλο της δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει για κρατική αδυναμία απέναντι στις πυρκαγιές με αφορμή την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου. Γράφει και για τον Ακάμα και αναφέρει ότι “σκοπιμότητες εξυπηρετεί η απόκρυψη των αποτελεσμάτων των ερευνών”.

Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα “Ζοφερό το μέλλον για τα κόμματα του κέντρου” αναφέρεται στα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής και γράφει ότι τα κεντρώα κόμματα είναι ωσάν να έχουν στραγγίσει και δεν έχουν τίποτε άλλο να προσφέρουν. Αλλού γράφει ότι δύο μέλη της Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο έρευνας μετά τον φόνο με θύμα 41χρονη. Η πειθαρχική έρευνα αφορά συνολικά επτά μέλη της Αστυνομίας. Επίσης, γράφει ότι όσοι υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά στην Πάφο θα αποζημιωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

H εβδομαδιαία «Η Καθημερινή της Κυριακής» υπό τον τίτλο “Αμηχανία μπροστά στα μετεκλογικά ρίχτερ” γράφει ότι η πτώση στα ποσοστά των κομμάτων, οι απώλειες αλλά και η εμφάνιση του Φειδία στο σκηνικό κινητοποίησε την εσωστρέφεια. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται στην πυρκαγιά στην Πάφο και γράφει ότι βρήκε τη χώρα μάλλον απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει πυρκαγιές μεγάλης κλίμακας. Επίσης, γράφει ότι το Υπ. Μεταφορών κάνει έρευνα για δημόσιες συμβάσεις για προβληματικά έργα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η εβδομαδιαία “Σημερινή της Κυριακής” με τίτλο “Ο καύσωνας ‘καίει’ και το πορτοφόλι μας” γράφει για σχεδόν διπλάσια κατανάλωση ηλεκτρισμού φέτος τον Ιούνιο σε σχέση με πέρσι, λόγω παρατεταμένου καύσωνα, και πως μελετάται παράταση της κρατικής επιδότησης στο ρεύμα. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι θέλει να αλλάξει το σκηνικό στον ΔΗΣΥ η Πρόεδρός του Αννίτα Δημητρίου. Επίσης, κάνει λόγο για “εγκληματική αμέλεια” στο μέτωπο των πυρκαγιών.

ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Οι αγώνες ποδοσφαίρου βοήθησαν και το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, πρώτο με διαφορά, δεύτερο το Mega: Το EURO 2024 “ισοπέδωσε” τον ανταγωνισμό στο prime time

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: