Ουκρανία και ΗΠΑ απορρίπτουν την δήθεν «ειρηνευτική πρόταση» του Πούτιν: Κανένα περιθώριο συμβιβασμού με τις αξιώσεις του επιτιθέμενου και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου

FILE PHOTO: A protester holds a ‘Stop Putin’ banner during a demonstration against the Russian invasion of Ukraine in front of the Swiss parliament building in Bern, Switzerland, 19 March 2022. EPA/PETER KLAUNZER




Η πρόταση για κατάπαυση του πυρός που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ένα τελεσίγραφο που δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μιλώντας στο ιταλικό ειδησεογραφικό κανάλι SkyTG24, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο Πούτιν δεν θα σταματήσει τη στρατιωτική του επίθεση ακόμη και αν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του για κατάπαυση του πυρός.

  • «Αυτά είναι μηνύματα τελεσιγράφου που δεν διαφέρουν από τα μηνύματα του παρελθόντος», δήλωσε ο Ουκρανός ηγέτης σε δηλώσεις του που μεταφράζονταν και μεταδίδονταν απευθείας μέσω διερμηνέα.

«Ο ίδιος δεν θα σταματήσει», δήλωσε ο Ζελένσκι ,αναφερόμενος στον Πούτιν, κάνοντας έναν παραλληλισμό με την επεκτατική πολιτική του Ναζί δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

«Είναι το ίδιο πράγμα που έκανε ο Χίτλερ… Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε αυτά τα μηνύματα», πρόσθεσε ο Ζελέσνκι.

Νωρίτερα, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου είχε ήδη εμφανιστεί να απορρίπτει επισήμως από ουκρανικής πλευράς την «ειρηνευτική πρόταση» που παρουσίασε ο Πούτιν , λέγοντας ότι δεν πρόκειται για μια σοβαρή προσπάθεια να επιτευχθεί ειρήνη και δεν έχει καμία σχέση με τις όποιες διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας μέσω Zoom, ο Μιχαήλο Ποντολιάκ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν «υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί συμβιβασμός» μεταξύ των δηλώσεων του Πούτιν και των όρων που θέτει η Ουκρανία για τον τερματισμό του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία.

ΗΠΑ: Δεν μπορεί να υπαγορεύει όρους ειρήνευσης ο Πούτιν

Ο  Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπορεί να «υπαγορεύσει» στο Κίεβο τους όρους για μια μελλοντική ειρήνη, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν από τις Βρυξέλλες.

  • Ο Πούτιν «δεν είναι σε θέση να υπαγορεύσει στην Ουκρανία τι πρέπει να κάνει για την επίτευξη ειρήνης», τόνισε σε δημοσιογράφους ο Όστιν.

 

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κίεβο, Ukraine

Ο Πούτιν σε ακατάληπτο κρεσέντο για «σημείο χωρίς επιστροφή»: Απειλές για οικονομικά αντίποινα, όροι ειρήνευσης στην Ουκρανία και διαπίστωση για… κατάρρευση του ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: