Η ώρα της μεγάλης κρίσης για την Ελλάδα, την Κύπρο και όλη την Ευρώπη: Η υποστήριξη στους ακραίους ΔΕΝ αποτελεί ψήφο διαμαρτυρίας, να στηριχθούν οι άξιοι και οι ικανοί (video)

Ένας ποδηλάτης βγαίνει από το παραβάν κατά τη διάρκεια των Ευρωεκλογών 2024 σε εκλογικό τμήμα στην Κηφισιά, Κυριακή 9 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Κάθε φορά που έχουμε εκλογές, η μόνιμη ευχή που έρχεται στο μυαλό μας είναι οι πολίτες να σπεύσουν στις κάλπες και να στείλουν τα μηνύματά τους στους πολιτικούς. Να εκλέξουν τους καλύτερους και αν είναι δυνατόν, να μην ακολουθήσουν τις κομματικές γραμμές.

Τις πιο πολλές φορές, η ευχή παραμένει ευχή. Φαίνεται ότι τούτη τη φορά, και στην Κύπρο και στην Ελλάδα, μπορεί να έχουμε κάποιες καλές ανατροπές, αλλά -την ίδια στιγμή- και πολύ πάρα πολύ κακές.

Ξεκινώντας από την ανάλυση όλων των δημοσκοπήσεων, το συμπέρασμα είναι ότι η ακροδεξιά στο σύνολο της Ευρώπης θα είναι η δεύτερη πολιτική δύναμη στη Γηραιά Ήπειρο. Στην Κύπρο το ΕΛΑΜ, που ιδρύθηκε στο πνεύμα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αναμένεται να δείξει τα «δόντια» του. Στην Ελλάδα το σύνολο των ακροδεξιών κομμάτων, θα κερδίσουν ένα υψηλό ποσοστό.

  • Θα υποστηρίξω ξανά ότι αν είχαν, και στην Κύπρο και στην Ελλάδα, κάποιους σοβαρούς αρχηγούς, φοβάμαι ότι θα τρίβαμε τα μάτια μας. Ευτυχώς έχουν τους γνωστούς ψεκασμένους -ειδικά στην «Μητέρα Πατρίδα»- όπου συνδυάζουν τον εθνικισμό με τον …Χριστό και χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τον …πατέρα.

Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά, θα γελούσαμε με την ψυχή μας με τους ψεκασμένους ηγέτες της ακροδεξιάς. Αλλά μπορεί απόψε να είναι οι κερδισμένοι. Και αυτό είναι πέρα από ανησυχητικό, είναι και η απόλυτη αποτυχία του πολιτικού συστήματος.

Οι πολίτες βαρέθηκαν τους επαγγελματίες της πολιτικής, που συνεργάζονται με τους οικονομικούς παράγοντες για να απομυζούν τα κρατικά ταμεία. Η διαφθορά στην Κύπρο και στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες.

Ούτε η πολιτική βούληση υπάρχει για να καταπολεμηθεί η διαφθορά, ούτε γενναίοι εισαγγελείς υπάρχουν για να τα βάλουν με τους διεφθαρμένους και να απαλλάξουν τους πολίτες από αυτή τη μάστιγα.

Η Δικαιοσύνη, τουλάχιστον στην Κύπρο, δεν έχει διαβρωθεί εκτός αν είμαι εντελώς εκτός τόμου και χρόνου. Προσωπικά εντοπίζω το πρόβλημα στους εισαγγελείς -ειδικά στην Ελλάδα, όπου όποιος πέσει στα χέρια του διεφθαρμένου συστήματος, είναι δυστυχώς καταδικασμένος. Ή θα πληρώσει, ή θα τον κυνηγούν για πάντα… Μπορεί να καταλήξει και στη φυλακή.

Έχω τέτοιες περιπτώσεις έντιμων πολιτών που μπορώ να παρουσιάσω σε όποιον πολιτικό ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί για τα κυκλώματα, ειδικά στα τελωνεία αλλά και μέσα στην ίδια την ΑΑΔΕ. Ομιλώ πολύ σοβαρά.

Πρόκειται, λοιπόν, για την απόλυτη κατάντια του πολιτικού και του οικονομικού συστήματος. Οι κρατικοδίαιτοι πλούσιοι πλουσιεύουν περισσότερο εις βάρος της κοινωνίας και οι φτωχοί φτωχαίνουν.

  • Οι ψηφοφόροι έχουν ευθύνες και πρέπει να καταθέσουν τη ψήφο τους με σύνεση και σοβαρότητα. Βεβαίως, όταν θέτουμε το θέμα σε ψηφοφόρους, μας απαντούν πως δεν έχουν επιλογές. Και αυτό πλέον είναι το μείζον πρόβλημα.

Είμαστε στη φάση που αναζητούμε τον ΗΓΕΤΗ με το φανάρι του Διογένη. Εκεί καταντήσαμε. Και δεν εντοπίζουμε μόνο το πρόβλημα στις χώρες του ενδιαφέροντος μας.

Δεν βλέπετε τους ηγέτες της Ενωμένης Ευρώπης, της διεφθαρμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ανίκανοι και επικίνδυνοι. Έχουν επιβάλει πολιτικές λιτότητας στους Ευρωπαίους πολίτες τη στιγμή που ο μέσος μισθός των υπαλλήλων των Βρυξελλών είναι πάνω από 5 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Αν προσθέσουμε και τα δώρα και (για μερικούς) τα μαύρα της διαφθοράς τα νούμερα ζαλίζουν.

Η λύση σίγουρα δεν είναι η αποχή αλλά η τιμωρία. Δυστυχώς, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε σε αυτές τις εκλογές διότι δεν έχουν οι πολίτες εναλλακτική λύση, ενώ αρκετοί επιμένουν να παραμένουν αρνιά στις κομματικές «μάνδρες» της ανυποληψίας.

Ας ελπίσουμε ότι μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων θα έχουν ηττηθεί οι ανίκανοι και οι διεφθαρμένοι. Οι πολίτες τους γνωρίζουν… Αλλά μακριά απο τους ακραίους. Οι υποσχέσεις τους είναι πέτσινες, είναι ψεύτικες…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο μόνιμος στόχος των Εγγλέζων είναι να θέσουν την Κύπρο υπό τον έλεγχο του Αττίλα: Έφτασε η ώρα να εκδιωχθούν οι βρετανικές βάσεις από τη Μεγαλόνησο (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: