Η Νίνα Κασιμάτη συμμετείχε στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία για επαφές με ομογενείς και Αμερικανούς πολιτικούς

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη με τον Ελληνοαμερικανό νομοθέτη Τζον Σαρμπάνη. Φωτογραφία Δημήτρης Πανάγος




Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, συμμετείχε στο 39ο Ετήσιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ – International Coordinating Committee Justice for Cyprus), που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου, υπό τη σκιά της μαύρης επετείου των πενήντα ετών που συμπληρώνονται φέτος από την παράνομη τουρκική εισβολή και διαρκή κατοχή της Κύπρου.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων κ. Κασιμάτη συναντήθηκε, στο πλαίσιο των τριήμερων εργασιών του Συνεδρίου και συνομίλησε με μέλη της Γερουσίας και της Βουλής, και αξιωματούχους, που διαμορφώνουν την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας.

Οι εργασίες ξεκινησαν την Τρίτη με τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Πενήντα χρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο 1974-2024» και εναρκτήριες προσφωνήσεις απηύθυναν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, η Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στις ΗΠΑ κ. Κατερίνα Νασίκα και οι εκπρόσωποι των Ελληνο-αμερικανικών οργανώσεων και οργανισμών.

Συνεχίστηκαν χθες στη Βουλή και την Γερουσία και ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Ο Κόμπος συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας: Διακομματική στήριξη προς τη δοκιμαζόμενη Κύπρο εξέφρασαν πολλά μέλη του Κογκρέσου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: