Όταν… μιλάνε οι μούμιες της Αιγύπτου: Πολύτιμα μυστικά για τη ζωή, τις ασθένειες και τον θάνατο στη χώρα της Σφίγγας και των Πυραμίδων [videos]

Aπό αρχαιολογικές έρευνες στην Αίγυπτο-Ανακάλυψη τάφων via youtube




Τριάντα τρεις οικογενειακοί τάφοι που περιείχαν λείψανα μούμιας ανακαλύφθηκαν δυτικά του Ασουάν από αιγυπτιο-ιταλική αποστολή και παρείχαν περισσότερες γνώσεις για ασθένειες από την ύστερη αιγυπτιακή και την ελληνορωμαϊκή περίοδο, ανακοίνωσαν οι αρχές τη Δευτέρα.

Η αρχαιολογική αποστολή εργαζόταν κοντά στο Μαυσωλείο του Αγά Χαν στη νοτιοανατολική Αίγυπτο και ανακάλυψε «33 τάφους» που χρονολογούνται από την Ύστερη (712 έως το 332 π.Χ.) και την ελληνορωμαϊκή (από το 332 π.Χ. έως τον 4ο αιώνα μ.Χ.), το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων. ανέφερε σε δήλωση. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν «ταφικά εργαλεία και υπολείμματα μούμιας που μας επιτρέπουν να μάθουμε περισσότερα για τις ασθένειες» που ήταν ανεξέλεγκτες εκείνη την εποχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Ορισμένες μούμιες εμφανίζουν σημάδια αναιμίας, υποσιτισμού, πνευμονικών ασθενειών, φυματίωσης και οστεοπόρωσης», δήλωσε η Πατρίσια Πιασεντίνι, επικεφαλής της Ιταλικής  αποστολής και καθηγήτρια Αιγυπτιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου.

Από το 2018, η αιγυπτιο-ιταλική αποστολή ανασκάπτει την περιοχή γύρω από το μαυσωλείο του Αγά Χαν, στη δυτική όχθη του Νείλου, απέναντι από το κέντρο της πόλης του Ασουάν, όπου ο Σουλτάν Μοχάμαντ Σαχ, θεωρούνταν στην εποχή του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. .

Η Αίγυπτος ανακοινώνει τακτικά αρχαιολογικές ανακαλύψεις, που περιγράφονται από ορισμένους ειδικούς ως αποτελέσματα ανακοινώσεων που έχουν μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική σημασία παρά επιστημονική.

Γιατί η χώρα των 106 εκατομμυρίων κατοίκων, σε σοβαρή οικονομική κρίση, υπολογίζει στον τουριστικό τομέα (δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας και πάνω από το 10% του ΑΕΠ) για να αποκαταστήσει τα οικονομικά της. Η κυβέρνησή υπολογίζει σε 30 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως μέχρι το 2028, σε σύγκριση με 13 εκατομμύρια πριν από τον Covid-19.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr

High tech έξυπνα παγκάκια μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αττική: Συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: