Η Μόσχα απαντά προκλητικά για τη διάσκεψη Ειρήνης της Ελβετίας: «Συζήτησαν φόρμουλα για τη συνέχιση του Πολέμου», δήλωσε ο επικεφαλής ασφαλείας της ρωσικής Δούμας

Russian President Vladimir Putin (walks past an honour guard in Moscow. EPA, MAXIM SHEMETOV, POOL




Το κοινό ανακοινωθέν της διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ελβετία, όπου περίπου 80 χώρες συμφώνησαν ότι ο διάλογος ανάμεσα σε όλα τα μέρη και ότι ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί για να μπει τέλος στον πόλεμο, φέρεται ότι δεν άρεσε στη Μόσχα.

Η αντίδραση ήταν έντονη, με τον Ρώσο επικεφαλής της επιτροπής ασφαλείας της ρωσικής Δούμας Βασίλι Πισκάρεφ να αναφέρει ότι συζητήθηκε «φόρμουλα για τη συνέχιση του Πολέμου», κάνοντας σαφείς τις ρωσικές προθέσεις.

Η διάσκεψη στην Ελβετία ολοκληρώθηκε κάτω από «ναζιστικά συνθήματα» κατά τη λήψη μιας ομαδικής φωτογράφησης, δήλωσε ο Βασίλι Πισκάρεφ. «Η διάσκεψη για τη ‘’φόρμουλα ειρήνης’’ στην Ελβετία, στην πραγματικότητα, τελείωσε νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, εν μέσω ναζιστικών συνθημάτων ενώ φωτογραφίζονταν», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Ρώσος βουλευτής.

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής της επιτροπής ασφαλείας της Δούμας δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση «αρνήθηκαν εξαρχής να συζητήσουν την ειρηνευτική πρωτοβουλία Πούτιν».

Εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και εμπλοκή της Ρωσίας στις συνομιλίες οι κύριοι άξονες της συνόδου στην Ελβετία: Τα βασικά σημεία του τελικού συμπεράσματος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: