Η Mercedes πήρε από την Red Bull στην pole position για το Γκραν Πρι του Καναδά: Ο Ράσελ έκανε τον ίδιο χρόνο με Φερστάπεν αλλά…[photos]

epa11398649 Red Bull Racing driver Max Verstappen of the Netherlands (L), Mercedes driver George Russell of Britain (C) and McLaren driver Lando Norris of Britain (R) after pose Qualifying for the Formula One Grand Prix of Canada, in Montreal, Canada, 08 June 2024. The 2024 Formula 1 Grand Prix of Canada is held on 09 June. EPA, SHAWN THEW, POOL




Ο Τζορτζ Ράσελ έβαλε τη Mercedes στην pole position για το Γκραν Πρι του Καναδά -9ο τη σεζόν- έχοντας ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull!
Ο -τρεις φορές- παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Φερστάπεν, έχασε την pole, επειδή σημείωσε το χρόνο του 1:12.000, αργότερα από τον Βρετανό αντίπαλό του στο γύρο του.
O Ράσελ σημείωσε το δικό του 1:12.000 στις πρώτες προσπάθειες των οδηγών στα τρίτο γύρο των προκριματικών.

Μετά τη επιτυχία της στο Μονακό, ήρθε η ώρα της…πτώσης για τη Ferrari στο Μόντρεαλ, αφού και τα δύο μονοθέσια βρέθηκαν έξω από την πρώτη δεκάδα της κατάταξης των δοκιμαστικών, χάνοντας την ευκαιρία να συσσωρεύσουν περισσότερη πίεση στην Red Bull.
Με το μομέντουμ από τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ στο Monaco πριν από δύο εβδομάδες και την τρίτη θέση από τον Κάρλος Σάινθ, η Ferrari έφτασε στο Μόντρεαλ με την προσδοκία να κάνει δύο νίκες στη σειρά.
Αλλά αυτό φαίνεται απίθανο τώρα μετά από μια άθλια προσπάθεια κατατακτήριων κατά την οποία και τα δύο μονοθέσια απέτυχαν να προχωρήσουν στην δεκάδα.

Ενώ ο ηγέτης του πρωταθλήματος Μαξ Φερστάπεν θα ξεκινήσει στην πρώτη σειρά μαζί με τον νικητή των δοκιμαστικών, οδηγό της Mercedes, Τζωρτζ Ράσελ, ο Μεξικανός «ομόσταυλος» του Σέρχιο Πέρες βρίσκεται στην 16η θέση μην μπορώντας να βγει από την πρώτη προκριματική φάση.

Ο καιρός του Μόντρεαλ ήταν απρόβλεπτος, με τους οδηγούς να αντιμετωπίζουν από χαλάζι έως λαμπερή ηλιοφάνεια, κάνοντας τις προετοιμασίες για τις κατατακτήριες του Σαββάτου και τον αγώνα της Κυριακής.

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα παραταχθούν οι δύο οδηγοί της McLaren, Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι, και στην τρίτη ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της RB με τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin.
Η πρώτη δεκάδα των επίσημων δοκιμαστικών στο γκραν πρι του Καναδά

1. Τζορτζ Ράσελ (Μ. Βρετανία/Mercedes) 1:12.000

2. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) 1:12.000

3. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/McLaren) 1:12.021

4. Όσκαρ Πιάστρι (Αυστραλία/McLaren) 1:10.103

5. Ντάνιελ Ρικιάρντο (Αυστραλία/RB) 1:12.178

6. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Aston Martin) 1:12.228

7. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) 1:12.280

8. Γιούκι Τσουνόντα (Ιαπωνία/RB-Red Bull) 1:12.414

9. Λανς Στρολ (Καναδάς/Aston Martin) 1:12.701

10. Αλεξάντερ Αλμπον (Ταϊλάνδη/Williams) 1:10.796

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Με Γιάννη Αντετοκούνμπο και συνολικά 12 δίμετρους+ η προεπιλογή του Βασίλη Σπανούλη για το προολυμπιακό τουρνουά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: