Η μάχη της ξαπλώστρας ξεκίνησε από τη Ρόδο: Γκρεμίζονται παράνομες κατασκευές μέσα στη θάλασσα * Στο ίδιο beach bar με τον «πλωτό» σερβιτόρο του περσινού Ιουλίου [photo, video]

Άποψη από την παραλία Αγία Μαρίνα Ρόδου, με τις παράνομες κατασκευές μέσα στη θάλασσα, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ/STR




Σειρά παράνομων κατασκευών μέσα στη θάλασσα εντόπισε κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου έπειτα από επιτόπιο έλεγχο στην παραλία Αγία Μαρίνα της Ρόδου.

Πρόκειται για την ίδια παραλία στην οποία πέρσι  η ύπαρξη παράνομων μεταλλικών κατασκευών μέσα στη θάλασσα και μάλιστα με σερβιτόρους που εξυπηρετούσαν του πελάτες μπαίνοντας στο νερό.

  • Μετά τον σημερινό έλεγχο, διαπιστώθηκε εκ νέου η εγκατάσταση 19 παράνομων κατασκευών καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Πέρυσι, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση, και αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισής τους».

Η ανακοίνωση προσθέτει: «Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος μαζί με τη λήψη και των αντίστοιχων αυστηρών διοικητικών μέτρων, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες».

Άποψη από την παραλία Αγία Μαρίνα Ρόδου, με τις παράνομες κατασκευές μέσα στη θάλασσα, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ/STR

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:

«Οταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε! Οσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντί τους. Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Εχουμε συμμάχους μας τους πολίτες αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται».

Ο σερβιτόρος μέσα στη θάλασσα

Πέρυσι, στις αρχές του Ιουλίου, είχε προκληθεί σάλος όταν το γύρο του διαδικτύου είχαν κάνει εικόνες με εργαζόμενους να σερβίρουν μέσα στη θάλασσα πελάτες – λουόμενους που απολάμβαναν τις παράνομες κατασκευές.

Τότε είχαν επιβληθεί πρόστιμα για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου, ενώ είχε δοθεί διορία για την απομάκρυνσή τους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.06.2023 και στις 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί οι σχετικές δικογραφίες.

Εκτοτε τίποτα δεν άλλαξε. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2023, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που είχε επισκεφτεί τη Ρόδο λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, διαπίστωσε ότι παρά τα πρόστιμα οι πλωτές ξαπλώστρες συνέχιζαν να λειτουργούν.

 

 

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη: Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: