Η Λευκωσία ξεκαθαρίζει το θέμα των εγκλωβισμένων μεταναστών στη Νεκρή Ζώνη: Η κάμερα του Omega στο σημείο, ένας ανήλικος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο (video)

Η δημοσιογράφος του Omega στο σημείο όπου βρίσκονται οι μετανάστες στη Νεκρή Ζώνη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την παράνομη είσοδο 27 παράτυπων μεταναστών εντός της Νεκρής Ζώνης η Κυβέρνηση επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα, ανάφερε σε γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Οι 27 παράτυποι μετανάστες παραμένουν εντός της Νεκρής Ζώνης, τους οποίους συνδράμει η Ειρηνευτική Δύναμη. Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε συνεργασία με την UNFICYP προς αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών τους. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια περιστατικά υπήρξαν και στο παρελθόν.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει την αποτελεσματική επιτήρηση κατά μήκος της Νεκρής Ζώνης, σύμφωνα και με τον Κανονισμό Πράσινης Γραμμής.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Για περισσότερες από δύο εβδομάδες βρίσκονται εγκλωβισμένοι μετανάστες στην νεκρή ζώνη, κοντά στην Αγλαντζιά, όπως λένε μάρτυρες στο κανάλι Omega της Κύπρου.

Η Κυβέρνηση είδε αυτούς τους αριθμούς να πολλαπλασιάζονται σε ένα βράδυ, μιας και την Παρασκευή ήταν 13 άνθρωποι, ενώ σήμερα, ανέρχονται στους 27, ανάμεσα τους ηλικιωμένες γυναίκες και μικρά παιδιά.

Η στάση της Κυβέρνησης καθορίζεται από τους κανονισμούς που διέπουν την Νεκρή Ζώνη, καθιστώντας τους μετανάστες ευθύνη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Υπάρχει βέβαια και το ανθρωπιστικό σκέλος, μιας και βρίσκονται εκτεθειμένοι στις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται αυτές τις μέρες. Διαμένουν σε αντίσκηνα που έχουν στηθεί από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, με την υπηρεσία να έχει την ευθύνη και της παροχής φαγητού και νερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Omega, ένας 17χρονος χρειάστηκε νοσηλεία στο Μακάριο Νοσοκομείο για ψυχολογικούς λόγους εδώ, και δύο εβδομάδες η μητέρα του τον επισκέπτεται με αστυνομική συνοδεία.

Οι μετανάστες αρνούνται να επιστρέψουν στα κατεχόμενα, θέλοντας να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές και μάλιστα έρχονται και περισσότεροι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου στο Κάιρο για ειδική αποστολή: Θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Σούκρι για το φυσικό αέριο, το Κυπριακό και τη Μέση Ανατολή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: