Οι καταγγελίες του Πασιουρτίδη του ΑΚΕΛ, η συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με την Ολγκίν Κουεγιάρ και αστυνομικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ποικίλα είναι τα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου τα οποία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στις καταγγελίες του βουλευτή του ΑΚΕΛ Ανδρέα Πασιουρτίδη στην τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου για διορισμό εξαδέλφου του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη στο ΔΣ της ΟΠΑΠ.

Επίσης, στις οδηγίες της Αστυνομίας για άμεση επέμβαση, για αποτροπή επανάληψης φαινομένων όπως αυτού της πρόσφατης γυναικοκτονίας, στην ποινή αστυνομικού για θανατηφόρο τροχαίο, στα συμβόλαια αγοράς υπηρεσιών στο Δημόσιο, στο φονικό στην Ορμήδεια για 300 ευρώ και στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Άνχελα Ολγκίν.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο “Βάζει χέρι και στην ΟΠΑΠ το Προεδρικό» γράφει στ κύριο της θέμα ότι μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η καταγγελία του βουλευτή του ΑΚΕΛ Ανδρέα Πασιουρτίδη στην τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου για το διορισμό του εξάδελφου του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο ΔΣ της ΟΠΑΠ. Αλλού αναφέρει ότι μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου ο στόχος είναι να πραγματοποιηθεί τριμερής στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ να έχει πρόθεση να ανανεώσει την εντολή της κ. Ολγκίν. Γράφει επίσης ότι στον ΟΚΥΠΥ ψάχνουν τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα για την καταστροφή των φαρμάκων.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Να απαντάτε σε κλήσεις για βοήθεια σε 10 δευτερόλεπτα» αναφέρει ότι μετά την τελευταία γυναικοκτονία στην Τρεμιθούσα και τις καταγγελίες για μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση των επι καθήκοντι αστυνομικών να ανταποκριθούν σε κλήσεις γειτόνων για βοήθεια, το Αρχηγείο Αστυνομίας προχώρησε στη λήψη μέτρων για αποτροπή επανάληψης των φαινομένων. Αλλού γράφει ότι είναι μονόδρομος για την Προεδρία η δημοσιοποίηση των ονομάτων των Συμβούλων. Αλλού αναφέρει ότι έχουν αντιμετωπιστεί οι ανησυχίες της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας για έλλειψη προσωπικού και μικρότερη διαθεσιμότητα αεροπορικών θέσεων λόγω αναστολής πτήσεων από το Ισραήλ.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Ποινή αστυνομικού για το θεαθήναι» γράφει στο κύριο θέμα του ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας έκρινε 39χρονο αστυνομικό ένοχο στην πρόκληση θανάτου πεζού με υπηρεσιακό όχημα πριν δυόμιση χρόνια λόγω επικίνδυνης πράξης και του επέβαλε πρόστιμο 2.500 ευρώ, έξι βαθμούς ποινής και ένα μήνα στέρησης της άδειας οδήγησης. Γράφει επίσης ότι για 300 ευρώ διαπράχθηκε ο φόνος στην Ορμήδεια, καθώς το θύμα ζητούσε τα χρωστούμενα από τον φερόμενο ως δράστη. Γράφει επίσης ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συντονίστηκαν στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και κατάφεραν να συμπεριληφθεί το Κυπριακό στις προτεραιότητες της πενταετίας του κόμματος.

Η «Χαραυγή» υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Συμβόλαια αγοράς υπηρεσιών υπετριπλασίασαν το κόστος για το δημόσιο» γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας ‘νίπτει τα χείρας του’ για θέματα που αφορούν τον ΟΚΥπΥ. Αλλού αναφέρει ότι κόβονται οι μισοί από το σχέδιο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» αφού υποβλήθηκαν 2.092 αιτήσεις αλλά μόνο 1.448 πέρασαν στο επόμενο στάδιο και εκτιμάται ότι 800 θα εγκριθούν. Αναφέρεται επίσης στις 4.146 νέες άδειες για εργαζόμενους από τρίτες χώρες «με συνοπτικές διαδικασίες».

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Το Κυπριακό στη λίστα με τις κορυφαίες προτεραιότητες» γράφει ότι το ΕΛΚ έχει συμπεριλάβει το Κυπριακό στις 10 προτεραιότητές του, δήλωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Αλλού αναφέρει ότι ακόμη δύο «χρυσά διαβατήρια» που δόθηκαν σε Ρώσους ολιγάρχες έχουν αποσυρθεί, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Γράφει επίσης ότι η τουριστική βιομηχανία είναι πλήρως στελεχωμένη με άδειες ταχείας εργοδότησης.

H εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» κάτω από τον τίτλο «Μας έριξαν στη φωτιά του πολέμου και τώρα μας αφήνουν απροστάτευτους» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ΝΑΤΟ, Αμερικανοί και Βρετανοί στοχοποίησαν συνειδητά την Κύπρο και τώρα της γυρίζουν την πλάτη. Προβάλλει επίσης το πολιτικό μνημόσυνο του τέως ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ και πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Γράφει επίσης ότι το Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης» προσφέρει «στήριξη δια της πλαγίας οδού και πάλι στις τράπεζες».

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό Ποντίκι» τιτλοφορεί το κύριο θέμα «Ο λαός έδωσε 11% στον ΔΗΣΥ και 9,5% στο ΑΚΕΛ» γράφει ότι η λανθασμένη εντύπωση ότι η «παραδοσιακή» κομματοκρατία κατατροπώθηκε στις 9 Ιουνίου προέρχεται από την πρωτόγνωρη πορεία και εκλογή του Φειδία και τον παραπλανητικό τρόπο που παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των όποιων εκλογών για να φαίνεται πολύ μεγαλύτερη η επιρροή των κομμάτων στο σύνολο των ενηλίκων πολιτών. Προβάλλει επίσης το προβάδισμα της Λεπέν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση στη Γαλλία. Γράφει αλλού επίσης ότι οι Έλληνες χρειάζονται έξι μήνες ασταμάτητης δουλειάς για να αποπληρώσουν φόρους κι εισφορές.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Κλειστά χαρτιά από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, μέχρι την έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με την Ολγκίν στις Βρυξέλλες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: