Οι εισαγγελείς στην πρώτη ποινική δίκη τέκνου εν ενεργεία Προέδρου των ΗΠΑ ολοκλήρωσαν την εξέταση των μαρτύρων: Ο Χάντερ Μπάιντεν δεν θα καταθέσει στη δίκη του!

epa11402100 Hunter Biden (L), son of US President Joe Biden, and his wife Melissa Cohen Biden (R), arrive for the second week of his gun trial at the US Federal District Court in Wilmington, Delaware, USA, 10 June 2024. EPA, JIM LO SCALZO




Ο Χάντερ Μπάιντεν, ο γιος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, δεν θα καταθέσει στην ποινική δίκη του, όπου κατηγορείται ότι το 2018 απέκρυψε από την κυβέρνηση το γεγονός ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών προκειμένου να αγοράσει παρανόμως ένα όπλο, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN.

Ο Άμπι Λόουελ, ο δικηγόρος του Χάντερ Μπάιντεν, άφησε να εννοηθεί σήμερα στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν θα καταθέσει, αφήνοντας τον δικαστή να δώσει οδηγία στους ενόρκους να μην το θεωρήσουν επιβαρυντικό στοιχείο για τον ίδιο. Η οδηγία αυτή θα δοθεί αργότερα σήμερα.

Οι εισαγγελείς στην πρώτη ποινική δίκη τέκνου εν ενεργεία προέδρου ολοκλήρωσαν την εξέταση των μαρτύρων την Παρασκευή. Την περασμένη εβδομάδα οι μάρτυρες έδωσαν μια εκ των έσω εικόνα της μάχης που έδινε τα προηγούμενα χρόνια ο Χάντερ Μπάιντεν με την εξάρτησή του από το αλκοόλ και την κοκαΐνη. Λόγω της χρήσης ναρκωτικών, απαγορευόταν να αγοράσει όπλο.

Ο 54χρονος γιος του προέδρου έχει δηλώσει αθώος στην κατηγορία ότι είπε ψέματα για την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά όταν συμπλήρωσε την αίτηση για να αγοράσει ένα ρεβόλβερ Colt Cobra, το οποίο διατήρησε παράνομα στην κατοχή του επί 11 ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα, η πρώην σύζυγος, μια πρώην κοπέλα του και η χήρα του αδελφού του κατέθεσαν στη δίκη ότι έβρισκαν συχνά ναρκωτικά και διάφορα άλλα αντικείμενα στην κατοχή του και ανησυχούσαν για την εξάρτησή του.

Ο Χάντερ Μπάιντεν δήλωσε πέρσι στον δικαστή ότι σταμάτησε να κάνει χρήση το 2019. Ο δικηγόρος του είπε στην αρχική δήλωσή του στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν σκόπευε να εξαπατήσει κανέναν επειδή δεν έκανε χρήση όταν αγόρασε το όπλο και δεν θεωρούσε τοξικοεξαρτημένο τον εαυτό του εκείνη την εποχή.

Η υπεράσπιση κάλεσε την Παρασκευή τρεις μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ήταν ο ιδιοκτήτης του οπλοπωλείου και η κόρη του Χάντερ, η Ναόμι, η οποία κατέθεσε ότι ο πατέρας της φαινόταν να πηγαίνει καλά όταν τον είδε εκείνη την περίοδο, πριν και μετά την αγορά του όπλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Στα σκαριά διαπραγματεύσεις της Ουάσιγκτον με τη Χαμάς χωρίς εμπλοκή του Ισραήλ για απελευθέρωση ομήρων: Μεταδίδει το NBC * Μοχλός πίεσης στον Νετανιάχου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: