Η υπόθεση της καταστροφής φαρμάκων αξίας €600.000, το σκάνδαλο της μονής Αββακούμ και οι δυσκολίες στη μεταφορά βοήθειας στη Γάζα, δεσπόζουν σήμερα στις κυπριακές εφημερίδες

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η συνέχεια της υπόθεσης σχετικά με την καταστροφή φαρμάκων αξίας €600.000 και οι πληροφορίες ότι στον ΟΚΥπΥ το γνώριζαν αλλά το έκρυβαν, το θέμα του συνεχιζόμενου σφετερισμού ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα, οι προθέσεις της Αστυνομίας για δίωξη τεσσάρων προσώπων σε σχέση με το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, τα μηνύματα για το Κυπριακό μετά τη χθεσινή συνάντηση ε/κ και τ/κ κομμάτων και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πρωτοβουλία για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει την Πέμπτη ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στον ΟΚΥπΥ γνώριζαν και το έκρυβαν» αναφέρεται στην καταστροφή φαρμάκων αξίας €600.000 και σημειώνει ότι το περιστατικό συνέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού την 1η Απριλίου και από την επόμενη ενημερώθηκαν γραπτώς στον ΟΚΥπΥ και σημειώνει ότι μετά την αρχική άγνοια ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού επιβεβαίωσε τελικά το θέμα που απεκάλυψε η εφημερίδα. Αλλού αναφέρεται στον φόνο του 52χρονου στην Ορμήδεια και σημειώνει ότι ο ύποπτος Κώστας Σωτήρη παραδόθηκε στην Αστυνομία των Βάσεων Δεκέλειας και οδηγείται σήμερα στο Δικαστήριο για έκδοση διατάγματος κράτησής του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ενέκρινε τη δημοσίευση του εγγράφου δημόσιας πρότασης της Eurobank για απόκτηση μέχρι του 100% του κεφαλαίο της Ελληνικής Τράπεζας.

O «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Λερναία ύδρα οι σφετερισμοί ελληνοκυπριακής γης στα κατεχόμενα», γράφει στο κύριο του θέμα ότι διογκώνεται το κύμα σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, με τις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας να προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ με στόχο τον εντοπισμό εμπλεκόμενων προσώπων, προκειμένου να στοιχειοθετήσουν υποθέσεις στα δικαστήρια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις αλλαγές που προωθεί το ΥΠΑΜ στους κανονισμούς βάσει των οποίων, μεταξύ άλλων, το προσόν του φυσιολογικού βάρους θα λαμβάνεται υπόψη στις προαγωγές και θα υποβάλλονται απροειδοποίητα σε νάρκοτεστ αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Αλλού γράφει ότι ο Γιώργος Χριστοδουλίδης, πρώτος ξάδελφος του Προέδρου της Δημοκρατίας συμμετέχει «στα μουλωχτά» από τον περασμένο Φεβρουάριο στο ΔΣ της ΟΠΑΠ Κύπρου, η οποία υπέγραψε χθες συμφωνία με το κράτος για άλλα 15 χρόνια.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο «Στη Δικαιοσύνη τέσσερις» και γράφει ότι τέσσερα πρόσωπα, τρεις μοναχοί και ένας πολίτης, θα βρεθούν κατηγορούμενοι για το μεγάλο σκάνδαλο της μονής του οσίου Αββακούμ, με την επιδίωξη της Αστυνομίας να είναι η κατάχώρηση των διώξεων με τη λήξη του νέου οκταήμερου διατάγματος κράτησης του εν αργία της Μονής αρχιμανδρίτη Νεκτάριου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έγραψαν την Κύπρο στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, δημιουργώντας αλυσίδα 4.100 ανθρώπων. Αλλού γράφει ότι ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος ανοίγει σήμερα τα χαρτιά στο πολιτικό γραφείο του κόμματος, δεν θα διεκδικήσει ούτε νέα βουλευτική θητεία ούτε νέα προεδρική θητεία και επιδιώκει να οδηγήσει το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές και να αποχωρήσει.

Κάτω από τίτλο «Αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για επανέναρξη των συνομιλιών ζητούν ε/κ και τ/κ κόμματα» η «Χαραυγή» αναφέρεται στη συνάντηση ε/κ κα τ/κ κομμάτων στο πλαίσιο του διαλόγου υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Σλοβακίας και σημειώνει ότι η παθητική παρέλευση του χρόνου ρίχνει περισσότερο νερό στο μύλο της διατήρησης ενός αβέβαιου και επικίνδυνου στάτους κβο. Αλλού αναφέρεται στο πολιτικό μνημόσυνο που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ προς τιμήν του ιστορικού ηγέτη του κόμματος, Δημήτρη Χριστόφια και σημειώνει ότι «βαριά κληρονομιά άφησε ο Δημήτρης». Σε άλλο θέμα γράφει για τους οδηγούς λεωφορείων πως η ΠΕΟ κήρυξε χθες στάση εργασίας στη Λάρνακα απαιτώντας θεσμοθέτηση πρωτοκόλλου ασφαλείας των εργαζομένων.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Σοβαρή ανησυχία για την παράδοση της βοήθειας προς τη Γάζα» αναφέρεται στη χθεσινή φόρτωση ανθρωπιστικής βοήθειας αμερικανικού πλοίου στη Λάρνακα και προορισμό την Γάζα και σημειώνει ότι ο επικεφαλής επιχειρήσεων της USAID, Ντάγκ Στόουπς δήλωσε ότι δεν έχει δει ξανά πιο δύσκολο και περίπλοκο περιβάλλον για την ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην απόφαση των κυβερνητικών γιατρών για 48ωρη απεργία μετά την αποτυχία να κατέλθουν σε συμφωνία με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη ενός προσώπου από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων στην Δεκέλεια αναφορικά με τον φόνο του 52χρονου στη Ορμήδεια

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με την κ. Ολγκίν Κουεγιάρ στις Βρυξέλλες: Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ επιλέγει νέα μεθοδολογία για το Κυπριακό; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: