Οι υποδομές του Κιέβου στο στόχαστρο της Μόσχας: Αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας, καταρρίφθηκαν πύραυλοι και drones υποστηρίζει η Ουκρανία

Ukrainian rescuers work at the site of a glide bomb attack on a private building in Kharkiv, northeastern Ukraine, 10 June 2024, amid the Russian invasion. EPA/SERGEY KOZLOV




Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους και drones κατά της Ουκρανίας νωρίς σήμερα, προκαλώντας πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση, ζημιές σε κατοικίες και τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους σε έξι περιοχές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι κατέρριψε πέντε από τους έξι πυραύλους καθώς και τα 24 drones που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της νυχτερινής ρωσικής επίθεσης.

Τα ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν όλα τα οπλικά συστήματα που είχαν εξαπολυθεί καθώς πλησίαζαν στην πρωτεύουσα, δήλωσε ο Σέρχι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου μέσω Telegram.

Τα συντρίμμια τους προκάλεσαν ζημιές σε βιομηχανική εγκατάσταση στην περιοχή του Κιέβου, καθώς και πυρκαγιά, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Κιέβου.

Περισσότεροι από 105 άνθρωποι προσπαθούσαν σήμερα το πρωί να την θέσουν υπό έλεγχο.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας κάτοικος και να προκληθούν ζημιές σε κατοικία, σε ένα γκαράζ, ένα πρατήριο καυσίμων και μια αποθηκευτική μονάδα, δήλωσε ο κυβερνήτης.

Ο κυβερνήτης του Ντνιπροπετρόφσκ δήλωσε ότι η επίθεση τραυμάτισε τρεις ανθρώπους και προκάλεσε ζημιές σε εννέα κατοικίες, αναφέροντας ότι ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε 11 drones στην περιοχή του.

Ο συναγερμός αεροπορικής επίθεσης διήρκησε αρκετές ώρες σε όλη την Ουκρανία, ξεκινώντας λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και περιλαμβάνοντας περιοχές που συνορεύουν με την Πολωνία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ.

Πολωνικά και συμμαχικά αεροσκάφη απογειώθηκαν εσπευσμένα, ανέφερε στην πλατφόρμα Χ η Επιχειρησιακή Διοίκηση των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν η Ρωσία εξαπολύει αεροπορική επίθεση κατά των δυτικών περιοχών της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίεβο, Ουκρανία

Οι δύο νικητές των γερμανικών ευρωεκλογών, AfD και «Βάγκενκνεχτ», αρνήθηκαν να παρακολουθήσουν ομιλία του Ζελένσκι στη Budenstag: Ένα πρώτο δείγμα…

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: