Η Ίγκα Σβιάτεκ στον τελικό του Roland Garros για να υπερασπιστεί τον τίτλο της, απέναντι στη «πρωτάρα» Ιταλίδα Γιασμίν Παολίνι

epa11393856 Jasmine Paolini of Italy celebrates winning her Women’s Singles semi final match against Mirra Andreeva of Russia during the French Open Grand Slam tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 06 June 2024. EPA/CAROLINE BLUMBERG




Η Ίγκα Σβιάτεκ βαδίζει ολοταχώς προς το τέταρτο τρόπαιό της στα τελευταία πέντε τουρνουά Roland Garros.

Η Πολωνή συνέχισε τις επιβλητικές εμφανίσεις της στο Παρίσι και στον ημιτελικό, όπου επιβλήθηκε της Αμερικανίδας Κόκο Γκοφ 6-2, 6-4 σε μία άτυπη επανάληψη του τελικού του 2022, που είχε λήξει με παρεμφερές σκόρ (6-1, 6-3).

Αυτή τη φορά, η κορυφαία τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, όπου δέχθηκε break και βρέθηκε να χάνει 3-1, αλλά στη συνέχεια πήρε τέσσερα συνεχόμενα γκέιμ και έφτασε στη νίκη.

Στον τελικό του Σαββάτου (8/6), η Σβιάτεκ θα αντιμετωπίσει τη Γιασμίν Παολίνι που θα παίξει για πρώτη φορά στον τελικό του «Ρολάν γκαρός» και θα συνεχίσει το ιταλικό παραμύθι στο γαλλικό τουρνουά.

Η 28χρονη Ιταλίδα νίκησε με 6-3, 6-1 την 17χρονη Ρωσίδα Μίρα Αντρέεβα μετά από 74 λεπτά αγώνα, στον πιο σημαντικό ημιτελικό της καριέρας της και θα αντιμετωπίσει στον τελικό του γαλλικού τουρνουά την Ίγκα Σβιάτεκ.

Είναι η πρώτη Ιταλίδα παίκτρια που φτάνει στον τελικό στο χώμα του Παρισιού μετά τη συμπαίκτριά της στο διπλό, Σάρα Εράνι το 2012, και η ηχηρή νίκη της ήρθε δύο ημέρες αφότου ο συμπατριώτης της Γιανίκ Σίνερ πέρασε στους τέσσερις τελευταίους στους άνδρες, εγγυώντας ότι θα είναι το Νο.1 στον κόσμο την επόμενη εβδομάδα, μετά την αποχώρηση του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η Παολόνι, σίγουρα πλέον Νο 7 στον κόσμο από τη Δευτέρα, μπαίνει στο πολύ μικρό γκρουπ των φιναλίστ των Slam. Το Σάββατο υπάρχει ένα βουνό για να ανέβει.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Όλο το πρόγραμμα των 51 τηλεοπτικών μεταδόσεων των αγώνων του Euro 2024: Από τη σέντρα της 14ης Ιουνίου, ως το τελικό σφύριγμα της 14ης Ιουλίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: