Οι ηγέτες των χωρών-μελών αποφασίζουν για τη νέα ηγεσία της Ε.Ε.: Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τη σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Nikos CHRISTODOULIDES, President of the Republic of Cyprus. Copyright: European Union




Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 27-28 Ιουνίου σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Στη σύνοδο οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) αναμένεται να αποφασίσουν για την ηγεσία της Ένωσης για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη στο ΚΥΠΕ νωρίτερα την Τρίτη, ο ΠτΔ αναμένεται στο περιθώριο της συνόδου να έχει συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είτε την Πέμπτη είτε την Παρασκευή.

Την Πέμπτη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει επίσης στην προπαρασκευαστική σύνοδο των ηγετών κρατών μελών που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και στην οποία συμμετέχει ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης από το ΕΛΚ και η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην πρωινή σύνοδο του ΕΛΚ θα συζητηθούν τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, προστίθεται, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τη σύνοδο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, η προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία για το πακέτο των επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ για τον επόμενο θεσμικό κύκλο, η Στρατηγική ατζέντα της ΕΕ για την περίοδο 2024 – 2029, η κατάσταση στην Ουκρανία εν μέσω της συνεχιζόμενης Ρωσικής εισβολής, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή λόγω του πολέμου Χαμάς – Ισραήλ και η ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και η διαχείριση της μετανάστευσης.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής, θα συνοδεύσουν σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Προεδρικού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλένα Ραουνά, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΚΥΠΕ – Βρυξέλλες, Βέλγιο

Πληρωμένη απάντηση δίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στον Τούρκο πρώην αρχικατάσκοπο: Αντιλαμβάνομαι την άβολη θέση στην οποία βρίσκεται ο Φιντάν…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: