Ισοπαλία Σούνακ και Στάρμερ στο πρώτο debate των εκλογών: Αυτό δεν είναι καλό μόνο για όποιον «χάνει» με 20 μονάδες διαφορά [video]

A handout photo made available by ITV of (L-R) Prime Minister and Conservative Party Leader Rishi Sunak, Host Julie Etchingham and Leader of the Opposition and Labour Party Leader Keir Starmer before the ITV Debate at MediaCity in Salford, Britain. EPA/Jonathan Hordle / ITV




Ρίσι Σούνακ και Κιρ Στάρμερ βγήκαν ουσιαστικά ισόπαλοι στο πρώτο ντιμπέιτ τους, διάρκειας 70 λεπτών, αν και η πρώτη δημοσκόπηση της You Gov έδειξε οριακά νικητή τον πρωθυπουργό 51%-49%.

Οι φόροι ήταν το θέμα αγκάθι στο βασικό πεδίο μάχης καθώς οι ηγέτες των κομμάτων εξέφρασαν την ανησυχία του κοινού για την κρίση κόστους ζωής.

Οι διαφορετικές κοσμοθεωρίες των δύο ανδρών ήταν απολύτως σαφείς.

Διαφώνησαν έντονα και χωρίς δισταγμό σχετικά με την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, την ιδιωτική εκπαίδευση και τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι πολιτικές του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος θα ανέλθουν σε αύξηση φόρου 2.000 λιρών για “κάθε εργαζόμενη οικογένεια”, με βάση ανάλυση ανεξάρτητων αξιωματούχων του Υπουργείου Οικονομικών.

Και οι δύο ηγέτες χρησιμοποίησαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις προσωπικές τους ιστορίες στους ψηφοφόρους, μιλώντας για το πώς οι παιδικές τους εμπειρίες είχαν διαμορφώσει τις πολιτικές τους απόψεις.

Ο κ. Στάρμερ, καυστικός, είπε ότι ο αντίπαλός του δεν είχε επαφή και ζούσε σε έναν «διαφορετικό κόσμο», σε αντίθεση με τον ίδιο, ο οποίος παρέθεσε ένα παράδειγμα από την παιδική του ηλικία για την «αγωνία» που βίωσε ως παιδί όταν διακόπηκε το τηλέφωνο μετά από έναν απλήρωτο λογαριασμό.

Εν ολίγοις, όσοι στηρίζουν τον Σούνακ, το πνεύμα τους πιθανόν να αναπτερώθηκε από την προθυμία του ηγέτη τους να πολεμήσει.

Για όσους υποστήριζαν τον Στάρμερ, το ντιμπέιτ στο Σάλφολντ ήταν μια υπενθύμιση ότι ο αντίπαλός τους δεν έχει παραιτηθεί, χωρίς όμως να υπάρχει απαραίτητα μια μεταμορφωτική στιγμή που θα άλλαζε το παιχνίδι.

Ο Guardian το αποκάλεσε «κακότροπο διάλογο», η Daily Telegraph εστιάζει επίσης στη στάση του Στάρμερ για τη φορολογία, περιγράφοντάς «ότι έχει φτάσει τα όρια του»

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Το χρηματιστήριο «αυγατίζει» τους πλούσιους: Στους εκατομμυριούχους του πλανήτη αντιστοιχεί περιουσία $86,8 τρισεκ. αλλά όχι και αντίστοιχη φορολογία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: