Φον ντερ Λάιεν από το Μπούργκενστοκ: Το πάγωμα του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι μία απάντηση, αλλά συνταγή για επιθετικούς πολέμους στο μέλλον

President of European Commission Ursula von der Leyen arrives to attend the Summit on Peace in Ukraine, in Stansstad near Lucerne, Switzerland, 15 June 2024. EPA, URS FLUEELER / POOL EDITORIAL USE ONLY




Το πάγωμα του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι μία απάντηση, αλλά μια συνταγή για επιθετικούς πολέμους στο μέλλον, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην πρώτη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία που διεξάγεται στο ελβετικό θέρετρο Μπούργκενστοκ.

“Παγώνοντας τον πόλεμο σήμερα, με ξένα στρατεύματα να έχουν καταλάβει ουκρανικά εδάφη, δεν είναι απάντηση. Είναι μία συνταγή για τους επιθετικούς πολέμους στο μέλλον”, τόνισε η ίδια στην ομιλία της.

“Αντίθετα χρειάζεται να υποστηρίξουμε μία συνολική, αναγκαία και διαρκή ειρήνη για την Ουκρανία. Μία ειρήνη που θα αποκαταστήσει την κυριαρχία της Ουκρανίας, αλλά και την εδαφική ακεραιότητά της”.

Δύσκολος συμβιβασμός 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Φαϊσάλ Μπίν Φάρχαν Αλ-Σαούντ δήλωσε σήμερα ότι για τις ειρηνευτικές συνομιλίες οποιασδήποτε μορφής για τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα είναι απαραίτητη η συμμετοχή της Ρωσίας και θα απαιτηθεί ένας “δύσκολος συμβιβασμός”.

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στην Ελβετία με στόχο τη εξεύρεση μιας πιθανής διόδου προς μία διαδικασία ειρήνευσης, ο υπουργός, τόνισε ότι η Σαουδική Αραβία είναι δεσμευμένη για να βοηθήσει προς την κατεύθυνση τερματισμού του πολέμου.

“Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό, η διεθνής κοινότητα να ενθαρρύνει οποιοδήποτε βήμα προς τη διεξαγωγή σοβαρών διαπραγματεύσεων που θα απαιτήσουν έναν δύσκολο συμβιβασμό, στο πλαίσιο ενός οδικού χάρτη που οδηγεί στην ειρήνη”, δήλωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γενεύη, Ελβετία

Ο Ταγίπ δεν πτοείται από τα όχι, «σκουπίζεται» και επανέρχεται: Έστειλε τον Φιντάν στη Ελβετία για να παραστήσει πάλι τον μεσολαβητή μεταξύ Ζελένσκι και Πούτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: