Οι εξελίξεις με το τερματικό στο Βασιλικό, οι πιθανολογούμενοι στόχοι της Χεζμπολάχ και η εορτή του Κατακλυσμού στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου τη Δευτέρα

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις με την κατασκευή του τερματικού φυσικού αερίου στο Βασιλικό, τα antidrone συστήματα που θα τοποθετηθούν για την προστασία κρίσιμων υποδομών, πιθανολογούμενοι στόχοι της Χεζμπολάχ στην Κύπρο και οι εξορμήσεις στις παραλίες λόγω τριημέρου του Κατακλυσμού, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου τη Δευτέρα.

Στο κύριό του θέμα με τίτλο «Οι στόχοι Χεζμπολάχ» η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρεται σε ισραηλινό δημοσίευμα το οποίο κάνει λόγο για τέσσερα σημεία στην Κύπρο που ενδέχεται να βρεθούν στο στόχαστρο της λιβανέζικής οργάνωσης.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του τριημέρου του Κατακλυσμού και ότι το σκαφάλωμα του υδράργυρου δημιουργεί το αδιαχώρητο στις παραθαλάσσιες περιοχές. Αλλού γράφει για τις πιο καταςτροφικές πυρκαγιές από το 1964 και ποια είναι τα σημαντικότερα αίτια πρόκλησής τους.

H «Αλήθεια» στο κύριό της θέμα με τίτλο «Ακριβοπληρωμένος συμβιβασμός ή σε περιπέτειες το τερματικό» αναφέρεται στα δύο πιθανά σενάρια για το τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό σύμφωνα με εμπειρογνώμονες σε θέματα ενέργειας.

Αλλού γράφει ότι οι διαδικασίες στον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών είναι παγωμένες από το Μάιο και κάνει λόγο για πιεστική ανάγκη επανέναρξης εξέτασης αιτήσεων για δάνεια.

Σε άλλο θέμα προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου, ο οποίος αναφέρει ότι η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ θα πρέπει να βρει τρόπο να συνεχίσει την προσπάθειά της.

Ο «Πολίτης» στο κύριό του θέμα με τίτλο «Κόβουν τα φτερά σε μη επανδρωμένα πτητικά μέσα» γράφει ότι η απειλή από τα drones σε πέντε κρίσιμες υποδομές της χώρας θα αντιμετωπιστεί με την εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας με σταθερές και φορητές μονάδες.

Αλλού προβάλλει συνέντευξη εκπροσώπου της Amazon Web Services σχετικά με τις κυρίαρχες τάσεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει για τα βασικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι κυπριακές επιχειρήσεις στην υλοποίηση δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού.

«Ανησυχίες Κομισιόν για την ανεξαρτησία και τη λογοδοσία της Νομικής Υπηρεσίας» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδο θέμα της η «Χαραυγή», γράφοντας ότι τίθεται θέμα για το ανέλεγκτο και τον διπλό ρόλο του Γενικού Εισαγγελέα, εν μέσω της διαμάχης του με τον Γενικό Ελεγκτή.

Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει για μεγάλη προσέλευση της παραλίες λόγω ζέστης και τριημέρου του Κατακλυσμού. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει πως επισφραγίζεται η πρόσδεση της Κύπρου στις ΗΠΑ με την έναρξη του Στρατηγικού Διαλόγου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος
Λευκωσία, Κύπρος

Η περίεργη σιωπή του Ισραήλ στις απειλές του Νασράλα, που εκφράζει την πολιτική του Ιράν: Γιατί δεν καταδίκασε; Μήπως εκλαμβάνει τις σχέσεις του με την Λευκωσία a la carte;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: