Οι Ευρωεκλογές της Κυριακής, η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, το λιμάνι και η μαρίνα της Λάρνακας, δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου, τη Δευτέρα

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ποικίλα είναι τα θέματα που προβάλλονται στον σημερινό Τύπο, με τις Ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής να δεσπόζουν.

Προβάλλονται επίσης η αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων αυτή τη βδομάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το μέλλον της ανάπτυξης της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας, οι δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας όσον αφορά το τερματικό στο Βασιλικό, η άφιξη παράτυπων μεταναστών από τα κατεχόμενα στη νεκρή ζώνη και άλλα θέματα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο “Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι αγνοείται σχέδιο βήτα για την ανάπτυξη της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας με τους Λαρνακείς να παραμένουν σε απόγνωση,μετά τον τερματισμό της συνεργασίας της Κυβέρνησης με την Kition Ocean Holdings. Αλλού αναφέρει ότι την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφασίζει για την πρώτη μείωση των επιτοκίων με επικρατέστερο σενάριο την υποχώρηση κατά 0.25%. Γράφει επίσης ότι σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας διαφαίνεται κάποιο φως στον ορίζοντα για το τερματικό στο Βασιλικό.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Δικαιούχοι επιδόματος τέκνου με καταθέσεις εκατομμυρίου» γράφει ότι ένα από τα κριτήρια που τίθενται για την έγκριση του επιδόματος για το 2024 είναι η οικογένεια να διαθέτει περιουσία μέχρι 1.2 εκατ. ευρώ. Την παραδοξότητα αυτή είχε εντοπίσει η αείμνηστη Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, αλλά δεν πρόλαβε να τη διορθώσει, αναφέρεται. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι το Γενικό Σχέδιο Υγείας συμπλήρωσε πέντε χρόνια, βελτιώνοντας αισθητά την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Αλλού αναφέρει ότι στροφή των μεταναστευτικών ροών από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές παρατηρείται μετά τον περιορισμό των θαλάσσιων διαδρόμων.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Έφοδος σε αναποφάσιστους» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι στη γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων εναποθέτουν τις ελπίδες τους τα κόμματα για να σώσουν την παρτίδα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, με κινητοποίηση προς πάσα κατεύθυνση γι’ αποφυγή μοιραίων λαθών αφού ένα σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος φαίνεται ακόμα να μην έχει αποφασίσει τί θα πράξει την ερχόμενη Κυριακή. Γράφει αλλού ότι ο υδράργυρος σκαρφαλώνει και κτυπά 40αρια. Ο «Φ» αναφέρει επίσης ότι ψάχνουν για τους εμπρηστές οι οποίοι μέσα από διπλοκάμπινο έριχναν αναμμένο στερεό πετρέλαιο.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής» γράφει ότι προδιαγράφεται πλέον το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης με το ΑΚΕΛ να παίρνει οριστικά μια ανοδική πορεία, ενώ ο ΔΗΣΥ βρίσκεται σε στασιμότητα. Αλλού γράφει ότι την Πέμπτη αναμένεται η πρώτη μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Γράφει επίσης ότι πέντε με έξι λεπτά αναμένεται η διάρκεια της ψηφοφορίας για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Νίκη για τα δικαιώματα  μας η αναγνώριση του κράτους μας, λέει η Υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης: Συνιστά πρακτικό βήμα για την προστασία της λύσης των δύο κρατών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: