Η επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών στην Κύπρο και οι κινητοποιήσεις στην υγεία, στο επίκεντρο των κυπριακών εφημερίδων, την Τρίτη

FILE PHOTO: Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών και η ανάγνωση των αποτελεσμάτων από πολιτικά κόμματα και κυβέρνηση, οι κινητοποιήσεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία και οι δυσκολίες που παραμένουν στα μεγάλα έργα σε Βασιλικό και Λάρνακα είναι μεταξύ των κυρίων θεμάτων που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου την Τρίτη.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αλλού κρίση, στην Κύπρο εφησυχασμός» και γράφει ότι κόμματα και κυβέρνηση στην Κύπρο δε πτοήθηκαν ούτε από το φαινόμενο Φειδία ούτε από την άνοδο της ακροδεξιάς εντός και εκτός συνόρων. Αλλού αναφέρει ότι οι αρχηγοί των κομμάτων αποτιμούν τα αποτελέσματα των εκλογών. Σε άλλο θέμα η «Α» προβάλλει τα επίσημα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Σε τροχιά αποδυνάμωσης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη», ο οποίος γράφει ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αγγίζουν διακυβέρνηση και Προεδρικό λόγω της πρωτόγνωρης συρρίκνωσης όλων των κομμάτων που τη στηρίζουν. Αλλού αναφέρει ότι πάνω από 1.500 υποψήφιοι θα ελεγχθούν για δαπάνες σε διαφημίσεις και προεκλογικές δραστηριότητες. Ο «Π» σε άλλο θέμα γράφει ότι οι γιατροί του Δημοσίου εξήγγειλαν 24ωρη απεργία στις 20 Ιουνίου με φόντο τα κίνητρα που τους παραχωρούνται, ενώ με περαιτέρω κλιμάκωση μέτρων προειδοποιούν και οι νοσηλευτές.

O «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Μετασεισμοί πολλών ρίχτερ» γράφει στο κύριό του θέμα ότι οι κομματικές ηγεσίες αναζητούν το λάθος στην ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος και κάνει λόγο για δύσκολη επόμενη ημέρα σχεδόν σε όλα τα κόμματα και για ηρεμία στο ΕΛΑΜ. Αλλού γράφει ότι ακόμα και οι δημοσκόποι δεν μπορούν να εξηγήσουν το φαινόμενο Φειδία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η κινεζική ανάδοχος εταιρεία επιμένει στη διεκδίκηση €32 εκατ. για την παραχώρηση της πλωτής μονάδας φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

«Η επικράτηση προέδρων ΕΟΑ, δημάρχων και αντιδημάρχων δικαιώνουν τις επιλογές ΑΚΕΛ» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής», η οποία γράφει ότι οι προοδευτικές συμμαχίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κυριάρχησαν σε όλες τις πόλεις. Αλλού γράφει για νέο ναυάγιο μεταξύ νοσηλευτών και ΟΚΥπΥ σε σχέση με την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της υποστελέχωσης και ότι προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 20 Ιουνίου οι γιατροί των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Η «Χ» επίσης κάνει λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στις φορτοεκφορτώσεις στο λιμάνι της Λάρνακας μετά την αλλαγή στη διαχείριση και την επιστροφή του στην Αρχή Λιμένων.

H αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ κάτω από τον τίτλο «Τεράστια νίκη στις ευρωεκλογές για ΕΛΑΜ και YouTuber» αναφέρει πως η επόμενη μέρα των εκλογών βρήκε τον ΔΗΣΥ τραυματισμένο, το ΑΚΕΛ στην εντατική, το ΔΗΚΟ σε κώμα και την ΕΔΕΚ προ του επιθανάτιου ρόγχου. Αλλού αναφέρει ότι οι ΗΠΑ διαψεύδουν τη χρήση της πλωτής πλατφόρμας στη Γάζα για τη διεξαγωγή ισραηλινής επιχείρησης, η οποία κόστισε τη ζωή σε 200 Παλαιστίνιους. Επίσης αναφέρεται σε συνάντηση των νέων προέδρων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης ενόψει της εφαρμογής της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Στο 41,14% η αποχή των Κυπρίων πολιτών στις ευρωεκλογές: Τα τελικά αποτελέσματα, οι επιδόσεις των κομμάτων και οι νέοι ευρωβουλευτές -ο Φειδίας κυριάρχησε…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: