Η έπαυλη της Μέριλιν Μονρόε στο Λος Άντζελες χαρακτηρίστηκε ιστορικό πολιτιστικό μνημείο: Το σπίτι με την επιγραφή «το ταξίδι μου τελειώνει εδώ» * Εκεί που βρέθηκε νεκρή [videos]

FILE PHOTO: Εκθεση με φωτογραφίες και αντικείμενα της Μονρόε στην Καλιφόρνια. EPA/EUGENE GARCIA




Το σπίτι της Μέριλιν Μονρόε, εκεί που έμενε – έστω περιστασιακά-  μέχρι που αυτοκτόνησε, στο Μπρέντγουντ, στο Λος Άντζελες, διασώθηκε μετά από έναν ολόκληρο χρόνο διαμάχης με εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων που δεν δίσταζαν να έχουν στα σχέδιά τους το γκρέμισμά του.

Την  Τετάρτη, το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες ψήφισε ομόφωνα τον χαρακτηρισμό της κατοικίας της Μονρόε, ισπανικού αποικιοκρατικού ρυθμού, ως  ιστορικό πολιτιστικό μνημείο.

«Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι σήμερα που θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από 60 χρόνια. Δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο ή μέρος στην πόλη του Λος Άντζελες τόσο εμβληματικό όσο η Μέριλιν Μονρόε και το σπίτι της στο Μπρέντγουντ», είπε στη συνέλευση το μέλος του συμβουλίου Τράσι Παρκ.

Πριν από την ψηφοφορία, επιχειρηματολογώντας υποστήριξε ότι «το να χάσει το Λος Άντζελες αυτό το κομμάτι της ιστορίας, το μοναδικό σπίτι που είχε ποτέ η Μονρόε, θα ήταν ένα καταστροφικό πλήγμα για την διατήρηση της ιστορίας σε μια πόλη όπου λιγότερο από το 3% των ιστορικών χαρακτηρισμών συνδέονται με τη γυναικεία θρύλο». .

Παράλληλα, στο συμβούλιο κοινοποιήθηκε ότι θα γίνει πρόταση ώστε να αξιολογηθεί το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στα τουριστικά λεωφορεία στην γειτονιά, καθώς έχουν διατυπωθεί παράπονα για αυξημένη κυκλοφορία γύρω από το ακίνητο ενώ θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να γίνει πλήρης μεταφορά του κτίσματος αλλού, σύμφωνα με τους Los Angeles Times .

Οι θαυμαστές της Μονρόε υποστήριξαν ότι το σπίτι, το οποίο αγόρασε η σταρ του Χόλυγουντ έναντι 75.000 δολαρίων το 1962, είναι ένα ανεξίτηλο κομμάτι της ιστορίας του Χόλυγουντ.

Η κατοικία διαθέτει σαλόνι, καθιστικό, γραφείο, μια μεγάλη κουζίνα, τρία υπνοδωμάτια, δυο μπάνια, κήπο και μια πισίνα που λέγεται πως ουδέποτε χρησιμοποίησε η Μονρόε.

Σε ένα από τα υπνοδωμάτια αυτού του σπιτιού η Μονρόε βρέθηκε νεκρή.

Στην αυλή υπάρχουν τέσσερα πλακάκια με την λατινική επιγραφή “το ταξίδι μου τελειώνει εδώ”. Λέγεται ότι τα είχε τοποθετήσει η ίδια η σταρ.

 

 

Αλλά οι σημερινοί ιδιοκτήτες του ακινήτου, η κληρονόμος Brinah Milstein και ο σύζυγός της, παραγωγός τηλεοπτικών ριάλιτι Roy Bank, είπαν ότι το σπίτι έχει ανακαινιστεί τόσες φορές που δεν μοιάζει πια καθόλου με το σπίτι της Μονρόε.

Το ζευγάρι υποστήριξε επίσης ότι η πόλη του Λος Αντζελες επέδειξε «παράνομη και αντισυνταγματική συμπεριφορά» στην διαμάχη για την κατοικία και το περιέγραψε ως «το σπίτι όπου η Μέριλιν Μονρόε έμενε περιστασιακά για έξι μήνες πριν αυτοκτονήσει».

Η διαμάχη με τους εργολάβους έχει επιφυλάξει πολλές ανατροπές καθώς το ζευγάρι, το οποίο ζει δίπλα, αγόρασε το σπίτι πέρυσι για 8 εκατομμύρια δολάρια. Σε μια συνάντηση, η Milstein είπε ότι παρακολουθούσε το σπίτι “να μένει ασυντήρητο και εγκαταλελειμμένο” και ότι δεν περιείχε κανένα ίχνος που να δείχνει ότι ήταν το σπίτι της Μονρόε, εκτός από τη θέση του.

«Αγοράσαμε το ακίνητο επειδή είναι σε απόσταση αναπνοής από το δικό μας. Και δεν είναι ένα ιστορικό πολιτιστικό μνημείο», επέμεινε ο Milstein.

Με πληροφορίες από The Guardian

 

Η Δανία αποφάσισε να φορολογήσει … τις αγελάδες της,τα πρόβατα και τους χοίρους: Εκπέμπουν το 11% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και θα πληρώσουν! [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: