Η επανεμφάνιση του Νίκου Αναστασιάδη στο πολιτικό σκηνικό: Ψήφισε τονίζοντας ότι «θα αλλάξει ο χάρτης προόδου της Κύπρου» με την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγος του Άντρη, ψήφισαν στη Λεμεσό. Φωτογραφία από video, Sigmalive




Την εκτίμηση ότι με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «θα αλλάξει ο χάρτης προόδου γενικότερα της Κύπρου» διατύπωσε ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στη Λεμεσό ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές έκανε λόγο «για γιορτή της Ευρώπης».

Συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη και πληθώρα στελεχών του ΔΗΣΥ, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσήλθε στις 9:00 το πρωί στο εκλογικό κέντρο Α’ στο Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά και απαντώντας σε ερώτηση αν ήταν δύσκολη η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος λόγω των πολλών ψηφοδελτίων, ο τέως ΠτΔ απάντησε: “Όχι λόγω των πολλών ψηφοδελτίων αλλά λόγω των πολλών άξιων που υπέδειξε το κόμμα, και συνεπώς στην πληθώρα υποψηφίων υπήρχε η επιλογή που έθετε σε διλήμματα άλλοτε με ευκολία, άλλοτε με προβληματισμό».

«Είναι μια ακόμη γιορτή της Δημοκρατίας και μια γιορτή της Ευρώπης» τόνισε και κάλεσε το σύνολο του λαού να προσέλθει στις κάλπες και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. «Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα με προβλήματα, που έχει ανάγκη ισχυρής παρουσίας και προβολής των προβλημάτων που η ιδιαίτερη μας πατρίδα σαν κομμάτι της ΕΕ αντιμετωπίζει» είπε, προσθέτοντας πως «συνεπώς η αποχή είναι αποδοχή άρνησης συμμετοχής στο γίγνεσθαι της ΕΕ και γενικότερα των προβλημάτων που οι χώρες αντιμετωπίζουν».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι η παρουσία πολλών υποψηφίων θα βοηθήσει έτσι ώστε να μειωθεί η αποχή, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι αυτό θέλει να ελπίζει και αυτό πιστεύει, ότι δηλαδή η αποχή θα είναι μικρότερη απ’ ότι σε άλλα κράτη μέλη όπου σήμερα διεξάγονται μόνο ευρωεκλογές οι οποίες βέβαια κακώς θεωρούνται ως ήσσονος σημασίας και θα έπρεπε να ήταν «πριν και πάνω από τις εθνικές εκλογές», όπως ανέφερε.

Σε ερώτηση για το πως νοιώθει σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεδομένου ότι εφαρμόζεται η μεταρρύθμιση που είχε προωθηθεί και ψηφίστηκε επί δικής του Προεδρίας, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι η υλοποίηση των προνοιών της μεταρρύθμισης και οι ενδεχόμενες διορθώσεις που ενδεχομένως προκύψουν από προβλήματα που δεν ήταν δυνατό να προβλεφθούν είναι κάτι σημαντικό για τις τοπικές κοινωνίες. «Είμαι βέβαιος ότι θα αλλάξει ο χάρτης προόδου γενικότερα της Κύπρου, ανέφερε.

ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΗΜΑ/ΜΚ
Λεμεσός, Κύπρος

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου σήμερα στην Ουάσιγκτον: Θα συναντηθεί με τον Άντονι Μπλίνκεν, θα επισκεφθεί το Σικάγο και την έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, για επαφές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: