Οι Έλληνες της Κύπρου απαιτούμε ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ από τον Αττίλα, κ. Μητσοτάκη, όχι απλώς μηνύματα: Η Μεγαλόνησος είναι το τελευταίο προπύργιο του Ελληνισμού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης (Α) συνομιλούν κατά την άφιξή τους στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων Ηγετών για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Βρυξέλλες, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ, Λευκωσία

Ο εκλεκτός συνάδελφος, Κώστας Βενιζέλος, αποκάλυψε (στον «Φιλελεύθερο», 23/6/2024), ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τον 50ό μαύρο χρόνο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Η παρουσία του σε εκδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής βαρβαρότητας θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση, το βράδυ της 20ής Ιουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κύπριος Πρόεδρος. «Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές στη Λευκωσία», επισημαίνει ο Κ. Βενιζέλος, «θα στείλει μηνύματα ενόψει της συμπλήρωσης μισού αιώνα κατοχής αλλά και επειδή ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις στο Κυπριακό».

  • Δεν γνωρίζουμε ποια μηνύματα πιθανόν να στείλει η παρουσία Μητσοτάκη στη  Λευκωσία, αλλά… Την ίδια μέρα θα εισβάλει ξανά στα κατεχόμενα ο επ’ εσχάτων φίλος του, Πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν.
  • Ιδού το τραγικό και ειρωνικό του πράγματος: Στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει τις γνωστές ελληνικές θέσεις και να στείλει πολιτικά μηνύματα.

Στα κατεχόμενα ευρωπαϊκά εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, όμως, ο Ερντογάν θα χαιρετίσει στρατιωτική παρέλαση ενός Αττίλα που διατηρεί πάνω από 45.000 πάνοπλους στρατιώτες σε επιφυλακή επί 24ώρου βάσεως, έτοιμους να εξορμήσουν σφαγιαστικά κατά των ελευθέρων περιοχών.

Ο Ερντογάν θα καυχηθεί ξανά για όσα η Τουρκία κάνει για το κατοχικό μόρφωμα (ηλεκτρική σύνδεση μέχρι το 2028, μεταφορά νερού από την Τουρκία, κλπ.), και θα επιμείνει, ασφαλώς, στην αξίωση για λύση δύο κρατών. Δεν αποκλείεται να ζητήσει ξανά, όπως έκανε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προ διετίας, η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει το κατοχικό τερατούργημα.

Ήδη, από καιρό η Τουρκία έχει κινητοποιήσει όλον τον διπλωματικό μηχανισμό της και ενεργοποιήσει τις σχέσεις της ειδικά με τουρκόφωνα κράτη (π.χ. Αζερμπαϊτζάν) και τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών για περαιτέρω ανάπτυξη σχέσεων με στόχο την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ο Ερντογάν θα διαβεβαιώσει τους Τουρκοκυπρίους ότι όλο το έθνος είναι στο πλευρό τους με τη δύναμη των τουρκικών λογχών κατοχής. Για τον τζιχαντιστή και ακραίο ισλαμιστή, που δεν καταλαβαίνει από… «ήρεμα νερά», Ελλάδα και Κύπρος είναι οι πρώτοι εχθροί, όπως ανακοινώθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας. Στο ίδιο μήκος κύματος εντάσσονται και πρόσφατες απειλές του Τούρκου ΥπΕξ, Φιντάν, εναντίον Ελλάδος και Κύπρου. «Μείνετε μακριά από τη Μέση Ανατολή, αλλιώς θα έρθει η φωτιά να σας βρει», είπε.

Κι αν κάποιοι αφελείς στην Αθήνα επιμένουν να πιστεύουν στην ηρεμία νεκροταφείου των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ας διερωτηθούν: Γιατί ισχύει ακόμα η απόφαση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για casus belli αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα; Γιατί η στρατιά του Αιγαίου είναι σταθερά επιθετικά απέναντι στα ελληνικά νησιά; Γιατί η Τουρκία δεν έχει αναιρέσει ούτε μία από τις επεκτατικές αξιώσεις της σε βάρος της Ελλάδος; Γιατί μηχανεύεται αρπαγή νησιών και της Δυτ. Θράκης; Γιατί παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας; Γιατί κατέχει την Κύπρο;

  • Ο Κ. Μητσοτάκης αρνείται ν’ αντιληφθεί ότι απέναντί του έχει έναν Μογγόλο ληστή, ο οποίος βροντοφωνάζει μεγαφωνικά τούς κατ’ εναντίον του Ελληνισμού στόχους του. Η Τουρκία απαιτεί υποταγή της Κύπρου και φινλανδοποίηση της Ελλάδος. Ως Έλληνες Κύπριοι, γνωρίζουμε τους στόχους της Τουρκίας σε βάρος μας. Υφιστάμεθα 50 χρόνια τη βαναυσότητα της τουρκικής κατοχής.

Στην Αθήνα, εναβρύνονται με το δήθεν ήπιο κλίμα, «θετικές ατζέντες», τη μείωση των παραβιάσεων στο Αιγαίο. Δεν θέλουν να ακούνε τον γκρίζο λύκο που αλυχτά εφιαλτικά για τον Ελληνισμό. Ιδού το εξοργιστικό: Αθήνα και Άγκυρα συνεργάζονται για την ανάδειξη υποψηφίων τους στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Η ελληνική Κυβέρνηση παραχωρεί θεώρηση σε Τούρκους υπηκόους για να επισκέπτονται τα νησιά. Ως εάν να μη συντρέχει η τουρκική κατοχή της Κύπρου.

Ποια μηνύματα, λοιπόν, ο Κ. Μητσοτάκης θα στείλει στους Έλληνες της Κύπρου ή και προς την Τουρκία; Ας μην επιδοθεί στα γνωστά, περί πλήρους συμπαράστασης, στήριξης του αγώνα μας ή σε δουλόφρονες εκκλήσεις προς τον Ερντογάν να συμμορφωθεί προς το Διεθνές Δίκαιο.

Δεν χρειάζεται ν’ αναφερθούμε σε όσα ο τέως Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης είπε, εν εξάλλω καταστάσει, για τον Μητσοτάκη, που εισηγήθηκε ακύρωση του γεωτρητικού προγράμματος της Κύπρου και ο αγωγός φυσικού αερίου να περνά μέσα από την Τουρκία (Κ. Ν. Χατζηκωστής: «Εφτά προεδρικά πορτραίτα», σελ. 351-353). Από την εποχή του Θουκυδίδη μέχρι σήμερα, δύο είναι οι θεμελιώδεις αρχές στις διακρατικές και διεθνείς σχέσεις: Συμφέροντα και Ισχύς! Τα εθνικά συμφέροντα του Ελληνισμού με ποια ισχύ διαφυλάσσονται και υπερασπίζονται;

Η Ελλάδα, μετά την τελευταία κρίση με την Τουρκία, επιτέλους αντιλήφθηκε ότι ο Τούρκος σέβεται μόνο τη δύναμη. Η Κύπρος, αντίθετα, πελαγοδρομεί σε γελοιώδεις ικεσίες στον σφαγέα της να συναινέσει σε συνομιλίες που αυταπόδεικτα θα οδηγήσουν στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην τουρκοποίηση της νήσου. Πού είναι και πόσο λειτουργεί το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου; Πώς θωρακίζεται, προστατεύεται η Κύπρος από μια νέα τουρκική επίθεση; Η Κύπρος κείται, ναι ή όχι, μακράν της Ελλάδος; Ο Ν. Χριστοδουλίδης προεκλογικά υποσχέθηκε αύξηση των αμυντικών δαπανών πέραν του 2% του ΑΕΠ.

  • Περιπαίζει χοντρά τους πολίτες! Ούτε 0,50% δεν αφιερώνεται για την πραγματική άμυνα. Πώς Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν τις μεταναστευτικές εισβολές; Πώς αξιοποιούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας για πολλαπλή θωράκισή μας έναντι του επιτιθέμενου τουρκισμού; Το ενεργειακό είναι πανίσχυρο όπλο.

Οι διάφορες συμμαχίες με φίλες γειτονικές χώρες πόσο ωφελούν τον Ελληνισμό; Αφού Αθήνα και Λευκωσία επέλεξαν τη «σωστή πλευρά της Ιστορίας», η στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου πόσο ισχυροποιεί την Κύπρο έναντι του Αττίλα και απειλών από μη κρατικούς, τρομοκρατικούς δρώντες;

Να το φωνάξουμε ξανά και δυνατά στην Αθήνα: Οι Έλληνες της Κύπρου απαιτούμε ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ από τον Τούρκο. Αρνούμαστε την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας διά της διζωνικής τερατουργίας. Η Ελλάδα είναι η Μάνα μας. Πότε θα μηδενιστεί η απόσταση Ελλάδος-Κύπρου;

Κύριε Πρωθυπουργέ, ακούστε τουλάχιστον τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, που καθημερινά προειδοποιεί: «Η Κύπρος είναι το τελευταίο προπύργιο του Ελληνισμού, αν πέσει, θα ξεκινήσει και η αποδόμηση ολόκληρης της Ελλάδος. Θα έρθει η σειρά του Αιγαίου, των νησιών, της Θράκης, της Μακεδονίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η Τουρκία προσεγγίζει Ελλάδα και Κύπρο ως ενιαίο χώρο. Με ποια ισχυρή στρατηγική αντιμετωπίζεται; Αναγκαίο παρά ποτέ το Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η περίεργη σιωπή του Ισραήλ στις απειλές του Νασράλα, που εκφράζει την πολιτική του Ιράν: Γιατί δεν καταδίκασε; Μήπως εκλαμβάνει τις σχέσεις του με την Λευκωσία a la carte;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: