Προεκλογικό φινάλε από το Σύνταγμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη με… εξορκισμό της αποχής: Χθες, στο ίδιο σημείο ο Κασσελάκης, παρόντος του Τσίπρα [video]

(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 05 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Πλατεία Συντάγματος θα μιλήσει στις 20:00, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με κεντρικό σύνθημα: «Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα ακόμα βήμα ελπίδας μπροστά. Για να βρεθούμε σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη», ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να πείσει τους πολίτες για την κρισιμότητα της ψήφου τους τόσο ως προς την ευρωπαϊκή όσο και ως προς την εθνική της διάσταση.

Με τους δημοσκόπους να μην αποκλείουν υψηλό ποσοστό αποχής ακόμη και πάνω από το 50% – δεδομένης της κόπωσης των εκλογικών αναμετρήσεων, του γεγονότος ότι οι ευρωεκλογές δεν συμπίπτουν αυτή τη φορά με άλλη κάλπη εθνική ή αυτοδιοικητική, τις προβλέψεις για υψηλές θερμοκρασίες και το ότι δεν διακυβεύεται η κυβερνησιμότητα της χώρας – ο Πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει εκ νέου πως όσα θα συμβούν στην Ευρώπη την επόμενη μέρα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των Ελλήνων, εξ ού και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. «Πρόκειται για μία αναμέτρηση που αφορά στοιχήματα ολόκληρης της ηπείρου, αλλά και της δικής μας καθημερινότητας», θα τονίσει.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού σηματοδοτεί την αυλαία της προεκλογικής περιόδου, όπου κυριάρχησαν οι διαξιφισμοί σχετικά με τη δημοσιοποίηση του «Πόθεν Έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και η προσωπικές εκστρατείες των δύο αρχηγών, οι οποίοι ταξίδεψαν ανά την Ελλάδα για να μεταδόσουν το προεκλογικό μήνυμα.




Από την Κυβέρνηση τονίζουν πως στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου επιμένουν στη θετική ατζέντα. Στόχος όπως λένε είναι οι πολίτες να πάνε την Κυριακή στην κάλπη γνωρίζοντας τις πρωτοβουλίες και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε αυτές που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητά τους.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει πως οι εκλογές αυτές είναι σημαντικές και δεν είναι εκλογές δεύτερης κατηγορίας υπογραμμίζοντας την τεράστια σημασία που έχουν για να κλείσει η πόρτα σε νέες περιπέτειες, και να μείνει «ανοιχτό το παράθυρο της ελπίδας». Εκλογές στις οποίες δεν χωρά αδράνεια ή αδιαφορία καθώς από το πρωί οι κάλπες θα είναι άδειες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους πολίτες να πουν ένα μεγάλο όχι στον εφησυχασμό και στην εύκολη και ανέξοδη γκρίνια και να υψώσουν τείχος σε όσους «διακινούν χωρίς ντροπή εύκολες παροχές 45 δισεκατομμυρίων ευρώ την τετραετία” και “δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη με ψέματα, που οδηγούν κατευθείαν σε νέα επιτήρηση πριν από την οριστική χρεοκοπία».

Ισχυρή ΝΔ στις ευρωεκλογές σημαίνει διεκδίκηση και μεγαλύτερη χρηματοδότηση προς όφελος της Ελλάδας θα τονίσει ο Πρωθυπουργός ζητώντας να μη διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα και η προσήλωση στην υλοποίηση του έργου της Κυβέρνησης.

Κασσελάκης: Ζήτησε μαζικό παρών στις εκλογές από το Σύνταγμα

Πατριωτική συστράτευση, δημοκρατική συσπείρωση, μαζική συμμετοχή ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλατεία Συντάγματος, καλώντας τους πολίτες να δώσουν μαζικά το παρών στις κάλπες της Κυριακής, βάζοντας «τέλος στην αλαζονεία του 41%». Χιλιάδες φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από όλη την Αττική – και όχι μόνο – κατέφθαναν από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας για να λάβουν μέρος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.




Παρών και ο πρώην πρωθυπουργός και ιστορικός ηγέτης της παράταξης Αλέξης Τσίπρας, όπως επίσης τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας: «Ο Αλέξης που είναι σήμερα εδώ. Που τον πήρα τηλέφωνο να τον καλέσω στη σημερινή μας συγκέντρωση και με αποστόμωσε: “Πώς είναι δυνατόν να λείπω;”. Ακριβώς. Πώς είναι δυνατόν να λείπει η καρδιά από τη θέση της» σημείωσε με νόημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, ΑΥΓΗ

Ο Κασσελάκης στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα: Χωρίς εμάς δεν αλλάζει τίποτα, να τελειώσει η αλαζονεία του 41%

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: