Οι Αττίλες την αφιέρωσαν στην 50η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής (video): Ολοκληρώθηκε η άσκηση της ντροπής Efes-2024 των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας

Στιγμιότυπο από την άσκηση της ντροπής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Φωτογραφία από τουρκικό υπουργείοΆμυνας, T.C. Millî Savunma Bakanlığı, Facebook




Με χαιρετισμό από πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ολοκληρώθηκε ενώπιον του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η ντροπιαστική στρατιωτική άσκηση EFES-2024, που ήταν αφιερωμένη στην 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται, η άσκησης πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή στρατευμάτων των ΗΠΑ, του Αζερμπαϊτζάν, της Αλβανίας, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κατάρ, της Λιβύης και της Σαουδικής Αραβίας, με ελικόπτερα να απονηώνονται από τα πλοία TCG Anadolu, TCG Bayraktar και TCG Sancaktar.

Στην άσκηση στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά το πλοίο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού TCG Anadolu, τα F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και τα αεροσκάφη Eurofighter Typhoon της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ εκτόξευσαν προς καθορισμένους στόχους.

Η τελετή ολοκλήρωσης της άσκησης πραγματοποίηθηκε με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου, του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Μετίν Γκιουράκ.

Συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, στρατηγός Ζακίρ Χασάνοφ, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Άμυνας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Zukan Helez, ο Υπουργός Άμυνας της Γουινέας-Μπισάου Nicalou Dos Santos, ο Υπουργός Άμυνας του Κονγκό Charles Richard Mondjo, ο Υπουργός Άμυνας της Σομαλίας Abdulkadir Muhammed Nur.

Ακόμη ο Υπουργός Άμυνας και Εθνικής Υπηρεσίας της Τανζανίας, Στεργκομένα, ο Υπουργός Άμυνας και Βετεράνων της Ουγκάντα, Jakob Marksons Oboth και ο Υπουργός Άμυνας της Γκάμπιας, Sering Modou Njie, καθώς και αρχηγοί επιτελείων από φιλικές και συμμαχικές χώρες της Τουρκίας.

Στην άσκηση, κατά την οποία έγιναν βολές ναυτικών πυροβόλων 76 χιλιοστών από τα πολεμικά TCG Burgazada και TCG Büyükada, πραγματοποιήθηκε επίσης ηλεκτρονική επίθεση με στοιχεία ηλεκτρονικού πολέμου MILKAR-3A3 και MILKAR-5S,παραγωγής ASELSAN.

Σε επιχείρηση αεροπορικής επίθεσης συμμετείχαν 4 ελικόπτερα Atak, 4 Cougar, 4 Sikorsky και 2 ελικόπτερα CH-47 Chinook. Το οβιδοβόλο BORAN των 105 χλσ., παραγωγής Sikorsky και MKE και κοντέινερ πυρομαχικών μεταφέρθηκαν με το βαρύ ελικόπτερο CH-47.

Κατά την άσκηση, F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκάφη Eurofighter Typhoon της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ έριξαν στους καθορισμένους στόχους.

Στην άσκηση, με σενάριο εχθρικού υποβρυχίου, 3 ελικόπτερα Sikorsky πλησίασαν την επιφάνεια της θάλασσας και βύθισαν σε αυτήν μια συσκευή σόναρ.

Αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας εκτόξευσε επίσης μια εκπαιδευτική τορπίλη για να εξουδετερώσει το υποβρύχιο.

Χτυπήθηκαν, εξάλλου, εχθρικοί στόχοι με οβίδες και εκτοξεύτηκε ρουκέτα MAGAS-Α για να ανοίξει η διέλευση οχημάτων από την ναρκοθετημένη περιοχή.

Ενώ τα πυρά του πυροβολικού συνεχίζονταν για την υποστήριξη της αμφίβιας επιχείρησης, οι ελεύθεροι σκοπευτές έκαναν επιτυχημένες βολές από 600 μέτρα με τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών Bora.

Οι δύτες ναρκοπολέμου εντόπισαν, επίσης, και κατέστρεψαν αναγνωρισμένες νάρκες με αυτόνομες υποβρύχιες συσκευές.

Στο πλαίσιο της άσκησης, όλοι οι στόχοι χτυπήθηκαν με πυρά οβίδων, όλμων, ρουκετών και πυροβολικού, με ταυτόχρονες και συντονισμένες κινήσεις στοιχείων αναγνώρισης, επιτήρησης, πυρός και υποστήριξης πυρός και επιθετικών ελικοπτέρων.

Στο πλαίσιο της άσκησης πραγματοποιήθηκαν επίσης επιχειρήσεις έρευνας, διάσωσης και εκκένωσης. Ένα ελικόπτερο Sikorsky, που απονηώθηκε από το TCG Anadolu μετέφερε ένα τραυματισμένο προσωπικό στη θάλασσα σε κινητό νοσοκομείο πεδίου, σύμφωνα με το σενάριο.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προκαλεί ανερυθρίαστα την Ελλάδα: Προστατεύουμε, λέει, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά στη “Γαλάζια Πατρίδα” -εννοεί το Αιγαίο φυσικά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: