Η απόρριψη της ένστασης για την απόλυση του Γενικού Ελεγκτή και τα επιτόκια στην Κύπρο βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων την Πέμπτη

File Photo Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η απόρριψη της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο στο αίτημα για απόλυσή του, οι διεργασίες στα κόμματα ενόψει των εκλογών της Κυριακής και η κατάσταση όσον αφορά στα επιτόκια στην Κύπρο είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα που προβάλλονται από τις εφημερίδες την Πέμπτη.

Προβάλλονται επίσης στα πρωτοσέλιδά τους θέματα που αφορούν την αναμενόμενη έκθεση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, τις εξελίξεις για την ηλεκτρική διασύνδεση “Great Sea Interconnector”, την υπόθεση των μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ και τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν στην Κύπρο.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το Συμβούλιο είπε όχι στον Οδυσσέα» γράφει ότι απορρίφθηκε ομόφωνα η προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του. Αλλού γράφει ότι δεν πέρασε η πρόταση του Υπουργού Μεταφορών για τους εργαζόμενους στο λιμάνι Λάρνακας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αγωνία η Λευκωσία για την έκθεση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη των μαχών για την ουσία», γράφει ότι το χθεσινό προδικαστικό “όχι” του Συμβουλίου στον Γενικό Ελεγκτή σηματοδοτεί την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης που αφορά το αίτημα για παύση του. Αλλού γράφει ότι στον αέρα βρίσκονται οι πειθαρχικές δίκες σε δήμους και συμβούλια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σε φουρτούνες βρίσκεται η ηλεκτρική διασύνδεση “Great Sea Interconnector”.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πυρετός στα κόμματα για συσπείρωση» γράφει ότι επενδύουν σε επικοινωνία και προσωπική επαφή τα επιτελεία ενόψει των εκλογών την Κυριακή. Αλλού γράφει ότι θέλουν να αφορίσουν τον Αρχιεπίσκοπο και ότι οι μοναχοί του Αββακούμ επιτίθενται και στον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα κάνει λόγο για «φούρνο με απειλή θερμοπληξίας», αναφερόμενη στις συνθήκες καύσωνα στην Κύπρο.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Νέες αυξήσεις τα επιτόκια παραμονή της συνεδρίας ΕΚΤ», γράφει ότι 20% πιο ακριβά είναι τα στεγαστικά δάνεια στην Κύπρο σε σύγκριση με τον μέσον όρο της Ευρωζώνης. Αλλού αναφέρεται σε αισιοδοξία ΑΚΕΛ ενόψει των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι “χτυπά” 44αρι σήμερα ο υδράργυρος.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η απόρριψη της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή δίνει το πράσινο φως», γράφει ότι το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως ώστε η υπόθεση του αιτήματος απόλυσης του Γενικού Ελεγκτή να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα. Αλλού γράφει ότι ανακλήθηκε το κυπριακό διαβατήριο του μαλαισιανής καταγωγής Τζο Λο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σήμερα στους 44 βαθμούς και πως θα απαγορεύονται οι εξωτερικές εργασίες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Σήμερα η μεγάλη μέρα για την Ελλάδα, νέο μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ: Ο Γεραπετρίτης στον Γκουτέρες παρουσία της κ. Ολγκίν που παραμένει στο Κυπριακό…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: