Η Αννίτα, επιτέλους, συμφώνησε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη: Kαταφέραμε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εντάξουμε το Κυπριακό στις προτάσεις του ΕΛΚ, δήλωσε…

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ και της κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου στις Βρυξέλλες. Φωτογραφία Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




«Σε δέκα Σημεία Στρατηγικής για μια Δυνατή Ευρώπη, η οποία να προστατεύει και να διαμορφώνει το μέλλον, συμφωνήσαμε στη Σύνοδο Αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη βάση κοινού εγγράφου, για τη επόμενη θητεία του Ευρωκοινοβουλίου», ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος της Βουλής και του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αννίτα Δημητρίου.

«Μάλιστα μετά από συντονισμένες προσπάθειες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταφέραμε να εντάξουμε σε αυτό και το Κυπριακό. Με σαφή αναφορά για ισχυρή στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες του ΟΗΕ για επανένωση της πατρίδας μας, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των ΗΕ καθώς και των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών», πρόσθεσε ακολούθως.

«Παράλληλα», συμπλήρωσε, «επενδύουμε στην αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης μέσω και της PESCO και κυρίως αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά και ολιστικά την παράνομη μετανάστευση, προστατεύοντας τα εξωτερικά μας σύνορα και ενισχύοντας τη Frontex».

Επεσήμανε ακόμη ότι «ενισχύουμε παράλληλα την ανταγωνιστικότητα προωθώντας την πράσινη και ψηφιακή ανάπτυξη, την οικονομική και κοινωνική πολιτική, στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, κάνουμε τους πολίτες μας να νιώθουν ασφαλείς απέναντι στην τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα με ενδυνάμωση της Europol. Κτίζουμε μια πραγματική Ενεργειακή Ένωση και μια Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας».

«Μέσω του ΕΛΚ, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής δύναμης, ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει λόγο, ρόλο και υπερασπίζεται το ευρωπαϊκό και εθνικό συμφέρον στα μείζονα ζητήματα που μας απασχολούν.

Συμβάλλουμε στο κοινό όραμα για μια Κύπρο ασφαλή, με κοινωνική αλληλεγγύη και ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική. Προχωράμε μόνο μπροστά για την Ευρώπη που θέλουμε, για την Ευρώπη που θέλουμε να προστατεύσουμε», καταλήγει.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στο πλαίσιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη Μέση Ανατολή, προστέθηκε αναφορά που παραπέμπει εμμέσως στις απειλές της Χεζμπολάχ κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρεται πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει με τον ισχυρότερο τρόπο κάθε απειλή κατά κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμβάλει στην κλιμάκωση. Επίσης, στο κείμενο επιβεβαιώνεται η αλληλεγγύη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τα κράτη μέλη.

Ειδική μνεία στα κράτη μέλη της Ε.Ε. που απειλούνται στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής: Μετά τις πολεμικές ιαχές του ηγέτη της Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: