«H ζωή μου καταστράφηκε»: Αγωγή από την «αληθινή» Μάρθα του Baby Reindeer κατά του Netflix – Ζητά αποζημίωση 170 εκατ. δολαρίων [video]

Fiona Harvey appeared on Piers Morgan Uncensored following claims that she inspired the character of Martha Πηγή Photo: Screenshot via YouTube




Aγωγή ύψους 170 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του Netflix κατέθεσε η γυναίκα που αναγνώρισε τον εαυτό της πίσω από τον χαρακτήρα Μάρθα Σκοτ στην επιτυχημένη δραματική σειρά του γίγαντα streaming Baby Reindeer.

Στην αγωγή που κατέθεσε την Πέμπτη στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ για την Καλιφόρνια, η Φιόνα Χάρβεϊ κατηγόρησε το Netflix για δυσφήμιση, σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, βαριά αμέλεια και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Είχε προηγηθεί η πρωτοφανής επιτυχία της σειράς που κυκλοφόρησε φέτος, με πρωταγωνιστή τον 35χρονο Ρίτσαρντ Γκαντ, έναν Σκωτσέζο συγγραφέα και ηθοποιό, ο οποίος δημιούργησε τη σειρά με βάση τις δικές του, όπως υποστηρίζει, εμπειρίες.

Η Χάρβεϊ έχει αναγνωρίσει δημοσίως τον εαυτό της ως την έμπνευση πίσω από τη σειρά, αλλά μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξή της στον Πιρς Μόργκαν, αρνήθηκε ότι ήταν στόκερ, καθώς και τους ισχυρισμούς ότι έστειλε στον Γκάντ 41.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκατοντάδες φωνητικά μηνύματα και 106 επιστολές.

Η αγωγή, η οποία κατονομάζει το Netflix ως εναγόμενο, αναφέρει: «Ανάμεσα στα ψέματα που είπαν οι εναγόμενοι σε πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως ήταν ότι η Χάρβεϊ έχει καταδικαστεί δύο φορές σε πέντε χρόνια φυλάκιση για stalking και ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στον Γκαντ. Οι εναγόμενοι είπαν αυτά τα ψέματα και δεν σταμάτησαν ποτέ, επειδή ήταν καλύτερη ιστορία από την αλήθεια και οι καλύτερες ιστορίες έφερναν χρήματα».

Και συνέχισε: «Το Netflix, μια πολυεθνική εταιρεία ροής ψυχαγωγίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεν έκανε κυριολεκτικά τίποτα για να επιβεβαιώσει την “αληθινή ιστορία” του Γκαντ.  Ως αποτέλεσμα των ψεμάτων και της εντελώς απερίσκεπτης συμπεριφοράς των εναγομένων, η ζωή της Χάρβεϊ καταστράφηκε».

Η Harvey διεκδικεί τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια για πραγματική αποζημίωση, τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για «ψυχική οδύνη, απώλεια ευχαρίστησης και απώλεια επιχείρησης», τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια για «όλα τα κέρδη από το “Baby Reindeer”», καθώς και 20 εκατομμύρια δολάρια για ποινική αποζημίωση.

Εκπρόσωπος της Netflix δήλωσε στον Guardian: «Σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε αυτό το θέμα σθεναρά και να υποστηρίξουμε το δικαίωμα του Ρίτσαρντ Γκαντ να πει την ιστορία του». Σε συνέντευξή του στον Guardian τον Απρίλιο, ο Γκαντ μιλώντας για τη σειρά παραδέχτηκε ότι «την “τσίμπησε” ελαφρώς για να δημιουργήσει δραματικές κορυφώσεις».

«Είναι πολύ αληθινό συναισθηματικά, προφανώς: Είχα υποστεί σοβαρή καταδίωξη και σοβαρή κακοποίηση. Αλλά θέλαμε να υπάρχει στη σφαίρα της τέχνης, καθώς και να προστατεύει τους ανθρώπους στους οποίους βασίζεται», είχε πει τότε.

Με πληροφορίες από Guardian

Μεγάλη επιχείρηση στη Σύμη για τον εντοπισμό του διάσημου Βρετανού παρουσιαστή του BBC: Αγνοείται από χθες το μεσημέρι * Ψάχνουν με drones και σκύλους σε βραχώδη περιοχή [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: