H Μόσχα συνεχίζει τον αφανισμό των Ουκρανικών υποδομών: Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί με drones και πυραύλους

Ukrainian rescuers work at the site of a glide bomb attack on a private building in Kharkiv, northeastern Ukraine, 10 June 2024, amid the Russian invasion. EPA/SERGEY KOZLOV




Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους προκάλεσαν σήμερα ζημιές σε ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας.

Το υπουργείο Ενέργειας ανέφερε πως από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν τρεις εργάτες σε μία ενεργειακή εγκατάσταση ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε περιοχές.

Η ουκρανική εταιρεία ενέργειας DTEK ανακοίνωσε πως ένας από τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της υπέστη επίσης σοβαρές ζημιές.

Το Κίεβο αναφέρει πως τα πλήγματα ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές φέτος την άνοιξη έχουν περιορίσει στο μισό την ηλεκτροπαραγωγική ικανότητα της χώρας και προκαλούν επαναλαμβανόμενα μπλακάουτ.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως κατέρριψε πέντε από εννέα πυραύλους καθώς και τα 27 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία εναντίον 10 ουκρανικών περιφερειών στο πλαίσιο των σημερινών επιθέσεων.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, η Ρωσία στοχοθέτησε κυρίως την ανατολική Ουκρανία, συγκεκριμένα την περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ.

Ο κυβερνήτης της Ντνιπροπετρόφσκ ανακοίνωσε πως η Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τέσσερις πυραύλους πάνω από την περιφέρειά του.

Τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση, από την οποία υπέστησαν επίσης ζημιές επτά κατοικίες, δήλωσε.

Ο Σέρχιι Πόπκο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, δήλωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους πυραύλους που κατευθύνονταν προς την πρωτεύουσα χωρίς να υπάρξουν θύματα ή να σημειωθούν ζημιές στην πόλη.

Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε επίσης τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την κεντρική περιφέρεια της Βινίτσια, όπου συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές σε κρίσιμης σημασίας υποδομή, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Η Ρωσία υποστηρίζει πως οι ενεργειακές υποδομές αποτελούν θεμιτό στρατιωτικό στόχο και αρνείται πως στοχοθετεί αμάχους ή πολιτικές υποδομές.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίεβο, Ουκρανία

Οι Τούρκοι έχουν φτιάξει πιστό ψηφιακό αντίγραφο της Αγιά Σοφιάς για να την ξαναχτίσουν ακριβώς ίδια αν γκρεμιστεί από σεισμό: Στην παραμικρή λεπτομέρεια [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: