H Αίγυπτος στις «δαγκάνες» του ΔΝΤ: Συμφωνία για εκταμίευση μιας δόσης δανείου ύψους 820 εκατομμυρίων δολαρίων με αντάλλαγμα «μεταρρυθμίσεις»

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέ Φατάχ αλ Σίσι. EPA/CHRISTOPHE ENA / POOL MAXPPP OUT




Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι οι εμπειρογνώμονες του κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία με την Αίγυπτο, βάσει της οποίας το Κάιρο θα λάβει δόση δανείου ύψους 820 εκατομμυρίων δολαρίων για να «επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Οι ειδικοί του Ταμείου κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την τρίτη αναθεώρηση της τρέχουσας δανειακής συμφωνίας διευρυμένης διευκόλυνσης κεφαλαίων. Προηγουμένως είχαν ολοκληρώσει επίσκεψη δύο εβδομάδων στο Κάιρο.

Η συμφωνία, πρέπει να εγκριθεί από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και το ποσό θα εκταμιευθεί στην Αίγυπτο καθώς συνεχίζει να κάνει βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία της.

Σύμφωνα με το Ταμείο, οι πιο σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Αίγυπτο περιλαμβάνουν τη μετάβαση σε ένα ευέλικτο σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών, την αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής και της πολιτικής των δημόσιων οικονομικών, την επιβράδυνση των δαπανών για υποδομές για τη μείωση του πληθωρισμού και τη διατήρηση της βιωσιμότητας του χρέους, με παράλληλη ενίσχυση ενός περιβάλλοντος που δίνει τη δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα να ασκήσει τη δραστηριότητα του.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Νέα κριτήρια για τα ληξιπρόθεσμα χρέη: Πότε χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης, θα «παγώνουν» για δέκα χρόνια και μετά θα μπορούν να διαγραφούν

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: