Guardian: Στόχος ρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης και η Ελλάδα ενόψει Ευρωεκλογών * Με απίστευτο ισχυρισμό ότι αποτελεί στόχο ρωσικής πυρηνικής επίθεσης!

FILE PHOTO: Office workers use their mobile phones during a lunch break . EPA/WALLACE WOON




Στόχος της ρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης ενδεχομένως να γίνει και η Ελλάδα, μαζί με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου,  τις επόμενες ώρες και ημέρες στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Guardian.

H εφημερίδα σε άρθρο υπό τον τίτλο «Προειδοποιήσεις για παραπληροφόρηση και ψευδείς ειδήσεις καθώς η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε ολόκληρη την ΕΕ» αναφέρει  ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πιθανούς στόχους  fake news που εντοπίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Μέσων Παραπληροφόρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα βάσει της εντοπισμένης εκστρατείας ρωσικής προπαγάνδας, όσον αφορά την  Ελλάδα οι προειδοποιήσεις αφορούν σε fake news σύμφωνα με τα οποία η χώρας «πρόκειται να γίνει στόχος πυρηνικής επίθεσης της Ρωσίας». Άλλοι ψευδείς ισχυρισμοί αναφέρουν ότι η Ρωσία ετοιμάζει άμεση επίθεση στην ΕΕ και ότι η Κίνα θα κηρύξει τον πόλεμο στο ΝΑΤΟ εάν τα κράτη μέλη επιτεθούν απευθείας στη Ρωσία.

Σε άλλο fake news διακινείται ένα ψεύτικο βίντεο από την Πορτογαλία, που υποτίθεται ότι δείχνει πυρηνικά όπλα που κινητοποιούνται από το Κρεμλίνο.

Παράλληλα, στην Ισπανία, υπάρχουν ψευδείς ισχυρισμοί για αύξηση της ανεργίας των νέων που κυκλοφορούν στο X και καταρρίπτονται από το InfoVeritas, ένα από τα πολλά κέντρα ελέγχου στοιχείων της ΕΕ.

Οι ελεγκτές ψευδών ειδήσεων στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο EFE έχουν επίσης καταρρίψει τους ισχυρισμούς ως εντελώς ψευδείς ότι η επικεφαλής της λίστας του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος (PP) Dolors Montserrat αποκάλεσε «άπληστους» τους συνταξιούχους που κερδίζουν 18.000 ευρώ ετησίως

 

Με πληροφορίες από The Guardian

 

Παρέμβαση Ευάγγελου Βενιζέλου υπέρ του ΠΑΣΟΚ ενόψει ευρωεκλογών: Απολύτως αναγκαίο να υπάρχει ισχυρό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: