Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το «πληγωμένο» φτερό του Canadair που προσέκρουσε σε δένδρο επιχειρώντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ναύπακτο [video]

Η φωτογραφία με το “πληγωμένο” φτερό του Canadair που έδωσε στη δημοσιότητα η τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Screenshot via Glomex @ SKAI TV




Λίγες ώρες μετά την παρ’ ολίγο τραγωδία στην πυρκαγιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας, μια φωτογραφία – ντουμέντο  για τις ακραίες συνθήκες στις οποίες επιχειρούν οι χειριστές των πυροσβεστικών αεροσκαφών ήρθε στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος, με χτυπημένο το φτερό του έχει καθηλωθεί στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και εκεί  θα γίνει η αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε όταν το Canadair σε χαμηλή πτήση στη φωτιά στον Πλατανίτη βρήκε σε πεύκο την ώρα που «βούτηξε» για να απελευθερώσει νερό.




Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, χτυπημένο  διακρίνεται το ακροπτερύγιο του Canadair,φαίνεται να έχουν μπει κλαδιά και στον πλωτήρα, ωστόσο δεν έχουν επηρεαστεί τα υδραυλικά συστήματα αλλά μόνο τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Το αεροπλάνο έχει καθηλωθεί στη βάση της Ανδραβίδας, δεν μπορεί να πετάξει και θα επισκευαστεί εκεί, αλλά η επισκευή θα διαρκέσει δύο ή τρεις ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι η πυροσβεστική θα στερηθεί τις υπηρεσίες του.

  Όπως διακρίνεται στο βίντεο, το Canadair προσέκρουσε σε κλαδιά πεύκου, με αποτέλεσμα να τα σπάσει.

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας νωρίτερα ανέφερε ότι διατάχθηκε προληπτικά εκκένωση των γύρω οικισμών, επισημαίνοντας ότι το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο. Η φωτιά στην περιοχή είναι χωρίς ενεργό μέτωπο σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Μέσω του 112 κλήθηκαν οι κάτοικοι από τους οικισμούς Μολύκρειο και Φραγκέικα να μετακινηθούν προς Αντίρριο καθώς και από την περιοχή Άνω Πλατανίτης προς Ναύπακτο.

 

Με πληροφορίες από skai.gr

 

Παρ’ ολίγον ατύχημα με Canadair στην φωτιά της Ναυπάκτου: Αεροσκάφος που επιχειρεί στην κατάσβεση «βρήκε» σε δένδρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: