Μάστιγα, γυναικοκτονία και στην Πάφο: Δύο μέλη της Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, πειθαρχική έρευνα για επτά αστυνομικούς

FILE PHOTO: Περιπολικά της αστυνομίας στην Κύπρο. ΚΥΠΕ




Δύο μέλη της Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διεξάγεται μετά τον φόνο με θύμα 41χρονη στην επαρχία Πάφου το πρωί της Παρασκευής. Η πειθαρχική έρευνα αφορά συνολικά επτά μέλη της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Κύπρου Χρίστο Ανδρέου μετά την προκαταρκτική έκθεση του αξιωματικού που ορίστηκε χθες Παρασκευή για να ερευνήσει κατά πόσον η Αστυνομία ανταποκρίθηκε στις τηλεφωνικές κλήσεις σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε στην Πάφο, προκύπτει ότι το θέμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Ως εκ τούτου, ορίστηκε ερευνών αξιωματικός, ο οποίος θα διεξαγάγει πειθαρχική έρευνα για επτά μέλη της Αστυνομίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, ο ερευνών αξιωματικός, καλείται να διαπιστώσει αν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες για έγκαιρη αναζήτηση και σύλληψη του υπόπτου για την εκτέλεση εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης, έπειτα από σχετική καταγγελία του θύματος που αφορά αδικήματα βίας στην οικογένεια.

Στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας και για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της, δύο μέλη της Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, κατέληξε ο Χρ. Ανδρέου.

Νοσηλεύεται ο 48χρονος ύποπτος για τη γυναικοκτονία 

Σε εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από τέμνον και νήσσον όργανο οφείλεται ο θάνατος της 41χρονης που δολοφονήθηκε την Παρασκευή στη Πάφο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νενομισμένης νεκροτομής που διενεργήθηκε σήμερα στη σορό της.

Ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλης Νικολάου δήλωσε πως η νεκροτομή διενεργήθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, ξεκίνησε περίπου στις 10:00 και ολοκληρώθηκε στη 13:00.

Με βάση τα αποτελέσματα της νεκροτομής, ο θάνατος της 41χρονης οφείλεται σε εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από τέμνον και νήσσον όργανο.

Ο 48χρονος ύποπτος για τη γυναικοκτονία νοσηλεύεται, υπό αστυνομική φρούρηση, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου συνεδρίασε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστηρίο, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή του.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διαδικασία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 48χρονου υπόπτου, το θύμα τον είχε επισκεφτεί στο σπίτι του το πρωί της Παρασκευής για να μιλήσουν για τα μεταξύ τους προβλήματα.

Κατά την συνάντηση τους, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υπόπτου, η 41χρονη του ζήτησε κάποιο χρηματικό ποσό ώστε να αποσσύρει την καταγγελία που η ίδια είχε κάνει εναντίον του στις 11.6.24 στο Γραφείο του Κλιμακίου Βίας στην Οικογένεια στην ΑΔΕ Πάφου.

Αυτός αρνήθηκε και ξεκίνησε μια έντονη μεταξύ τους λογομαχία, όπως ανέφερε ο 48χρονος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δέχτηκε πρώτος επίθεση από το θύμα. Από και πέρα, ανέφερε, έχασε τις αισθήσεις του και δεν γνωρίζει τι συνέβη.

Στο μεταξύ το ανακριτικό έργο συνεχίζεται και αναμένεται να ληφθούν πέραν των 40 καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 48χρονου και της 41χρονης. Επίσης θα διερευνηθούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή. ενώ θα γίνουν και επιστημονικές εξετάσεις.
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους
Λευκωσία, Κύπρος

Ένταση στα κατεχόμενα και επεισόδια με απλήρωτους εργαζόμενους που θέλουν να κόψουν το ρεύμα στο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: