Φειδία μου, μην τους λυπηθείς, πάρε τους την “Ωραία Ελένη” (Εξουσία). Χωρίς αέρα, χωρίς φαγητό και χωρίς εργασία δεν ζούμε… Χωρίς βαρβάρους ζούμε!

Ο ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου συνομιλεί με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Φωτογραφία από βίντεο του Αντέννα




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

Χρόνια και χρόνια φανατισμού. Χρόνια και χρόνια ξεροκεφαλιάς. Εσείς (στα αριστερά) φταίτε. Όχι, εσείς (στα δεξιά) μας φέρατε ως εδώ. Μα για ποιο “κέντρο” μιλάς, εμείς είμαστε το κέντρο. Όχι, εσείς είστε παρακλάδι μας. Και πάει λέγοντας!
Μάνα πεινάω! Κι όλοι οι πιο πάνω αρχίζουν ξανά το ποίημα: “Με τον άνθρωπο στο επίκεντρο”.

Τι λες ρε φίλε, ευχαριστώ! Εγώ πρέπει να είμαι προγραμματιστής στη ΝΑΣΑ!

Γυναίκα, θα φύγω στα ξένα! Κι όλοι θυμούνται την ανεργία και τη δυστυχία, με το όριο φτώχειας να αγγίζει το 20%.

Και τα “μεγάλα” κόμματα (πόσο μεγαλόψυχα!) βάλθηκαν να συμπάσχουν με αυτό το 20%, όσο και το καταϊδρωμένο ποσοστό που μόλις κατάφεραν να αγγίξουν στις πρόσφατες εκλογές

Παναγιά μου, η Μαρία είναι αυτή έξω από το κοινοτικό παντοπωλείο; Πώς γίνεται, δεν γίνεται!

  • Για 20 χρόνια και πλέον, τα ποσοστά των κομμάτων πάνε όλο και πιο πίσω, με σταθερό βήμα. Τα 33-άρια των ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ τα βλέπουμε πλέον μόνο σε περίοδο καύσωνα. Κι όμως, είναι θαυμαστός ο τρόπος που πανηγυρίζουν για τα καταϊδρωμένα 20-άρια τους.

Πάλι καλά, δρόσισε λίγο, ακόμη δεν βαλτόσαμε (σιγοψυθυρίζουν). Ακόμη κρατάμε την Ωραία Ελένη (Εξουσία) στα χέρια μας. Ακόμη μας δείχνει ο Alpha, ο Αnt1, το ΡΙΚ, το Sigma, το OMEGA. Ω, τι ευτυχία. Ακόμη μας βλέπει η γιαγιά Ευφροσύνη στα Πέρα και ο παππούς Διονύσης στην Ξυλοτύμπου.

Ακόμη λίγο θα πληρώνουν κομπάρσους να τους χειροκροτάνε για να μην είναι όλα άδεια. Κάποιοι ήδη το έκαναν κατά καιρούς!

Φειδία μου, βλέπεις τηλεόραση;

Ahahaha Lol τι λαλείς; (σαν να τον βλέπω να μου απαντά).

Φειδία μου, ξέρεις τι πρεσβεύει το κάθε κόμμα;

Ahahaha Lol μα είσαι καλά; (μου απαντά ξανά).

Φειδία μου, ξέρεις ποιοι είναι οι αρχηγοί κομμάτων;

Ahahaha έμαθα τους τωρά που με εσουξουλούσαν ούλλη μέρα Lol

Φειδία μου, τι θέλεις να κάνεις;

Να αλλάξω τον κόσμο!

  • Κάντο Φειδία μου. Όλοι αυτοί είχαν πάμπολλες ευκαιρίες αλλά τις πέταξαν και μαζί με αυτές “πέταξαν” και τον κόσμο “για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη (Εξουσία)”. Μην τους συμμερίζεσαι, δεν είναι εύκολο να την αποχωριστούν.

Φειδία μου, μην τους λυπηθείς, πάρε τους την Ωραία Ελένη (Εξουσία). Χωρίς φαγητό και χωρίς εργασία δεν ζούμε. Χωρίς βαρβάρους ζούμε!

Φώναξε στον κόσμο με την μοναδική σου ειλικρίνεια:

Αγαπώ σας!

Αυτό θέλει ο κόσμος. Ανθρώπους που να τον αγαπούν ειλικρινά, έστω κι αν δεν τα ξέρουν όλα, έστω κι αν δεν τα μπορούν όλα.

Μην φοβηθείς να κάνεις λάθη. Θα έρθουν πολλά σωστά αρκεί να συνεχίσεις να πιστεύεις!

Υ.Γ.1: Άκουσα σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ τις αναλύσεις για τη Γενιά Ζ (ηλικίες 18-25 ετών), τη γενιά του Φειδία. Άκουσα ότι αυτή η γενιά δεν νοιάζεται. Για το όνομα του Θεού, ας ανοίξουμε και καμιά επιστημονική μελέτη να δούμε. Σύμφωνα με το Pew Research Center (2016), η Γενιά Z ενδιαφέρεται για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και τις κοινωνικοοικονομικές τάσεις.

Οι άνθρωποι που επηρεάζουν περισσότερο τη γενιά αυτή είναι οι γονείς, οι φίλοι και οι εκπαιδευτικοί, με τις διασημότητες και τους πολιτικούς να έχουν πολύ λιγότερη επιρροή πάνω τους. Οι κύριες ανησυχίες τους για το μέλλον περιλαμβάνουν τον κίνδυνο της παγκόσμιας πανδημίας και την κλιματική αλλαγή.

Η Γενιά Z πιστεύει ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και οφείλεται σε ανθρώπινες δραστηριότητες ενώ μόνο ένας στους δέκα απορρίπτει την επιστημονική συναίνεση για την κλιματική αλλαγή. Το 70% της Γενιάς Ζ θέλουν η κυβέρνησή τους να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων τους (Antoniades, 2020).

Εξίσου σημαντικό, η ανησυχία της Γενιάς Z για βασικά διεθνή ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ψυχοπαθολογικά προβλήματα (Cianconi, Betrò και Janiri, 2020). Τα πιο πάνω αποτελέσματα αναφέρονται στην επιστημονική μελέτη: “Το Πολιτικό Μάρκετινγκ στη Σύγχρονη Εποχή: Με τον Άνθρωπο στο Επίκεντρο” (Antoniades, 2020, Springer US, Society).

Υ.Γ. 2: Η Γενιά Ζ νοιάζεται και με το παραπάνω. Απλά δεν έχει κίνητρα, όλοι εμείς ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ δεν νοιαζόμαστε να τους δώσουμε κίνητρα. Ο Φειδίας ΑΥΤΟ-ΕΝθΑΡΡΥΝΘΗΚΕ από την αντίδραση του να κτυπήσει το σύστημα. Και σιγά-σιγά αυτό απλώθηκε.

* Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Καθηγητής στην Νέα Υόρκη σε θέματα Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και Hellas Journal. Έχει βραβευτεί δυο φορές (2021, 2022) με το βραβείο Διδασκαλικής Αριστείας (Νέα Υόρκη) και το Βραβείο Καλύτερου Καινοτόμου Μοντέλου Ανάπτυξης Πολιτικών Προτάσεων (Ηνωμένο Βασίλειο, 2019). Από το 2019, είναι ο πρώτος επιστήμονας στη Νέα Υόρκη που σχεδίασε και διδάσκει το Πολιτικό Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s. Τον Μάη του 2024 βραβεύτηκε με το βραβείο «Award of Distinction 2024» των Communicator Awards στην κατηγορία Column-Editorial μεταξύ των κορυφαίων συμβούλων επικοινωνίας στον κόσμο.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το φαινόμενο Φειδία δεν είναι δημοσκοπικό αλλά μια πραγματικότητα. Ξεκίνησε το 2012 και κορφωθηκε στις ΗΠΑ το 2016, έφτασε στην Ελλάδα το 2023 και σήμερα βρίσκεται Κύπρο!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: