Fake News ότι “τα βρήκε” ο Ελπιδοφόρος με τον Πρωθυπουργό: Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν πήγε στην Ουάσιγκτον για να καταγγείλει τις επιθέσεις των Τούρκων κατά του Πατριάρχη;

Archbishop Elpidophoros arrived at the Sheraton Hotel in San Diego on Saturday June 30th, 2024 for the 47th Clergy-Laity Congress. ©PHOTOS: GOA, Dimitrios Panagos




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Παλιά του τέχνη κόσκινο… Έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι ο άνθρωπος… Έδωσε εντολή στον …στρατό του, στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, ο Στράτος (Σαφιολέας), ο πανάκριβος υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για να ξεκινήσει να κυκλοφορεί το νέο παραμύθι:

Ότι δήθεν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ του Ελπιδοφόρου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή είναι όλα μέλι-γάλα.

Έδωσε «γραμμή» στα chat που διαθέτει και από τα οποία μας απέκλεισε, αλλά δεν ανταποκρίθηκε κανείς. Διότι οι συνάδελφοι (με ή χωρίς εισαγωγικά) δεν θέλουν πλέον να εκτίθενται. Είναι ήδη εκτεθειμένοι, ιδιαίτερα οι ραδιοφωνατζήδες, οι οποίοι γράφουν εναντίον μας, αλλά αμέσως σβήνουν τις αναρτήσεις τους όταν καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν και Δικαστήρια. Και στην Αμερική και στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα τσίμπησαν 2-3 blog που συνδέονται με τον Σύριζα του Στέφανου Κασσελάκη -όχι με το ορίτζιναλ κόμμα του Αλέξη Τσίπρα- και ισχυρίστηκαν ότι ο υπό ατμόν Αρχιεπίσκοπος «τα βρήκε» με τον Πρωθυπουργό.

  • «Κανένα πρόβλημα μεταξύ Ελπιδοφόρου και Μητσοτάκη», κραύγασε ένα μπλόκ, κάτι παρόμοιο ψέλλισε ένα άλλο. Μάλιστα ομιλούν για διάψευση από την κυβέρνηση με αφορμή μία δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος ήταν πολύ προσεκτικός στις απαντήσεις που έδωσε σε στοχευμένες ερωτήσεις. Δεν έκανε καμία διάψευση…

Μου έκανε δε εντύπωση ότι δόθηκε άλλη γραμμή: Να μην κτυπούν πλέον οι μεταφορείς των κειμένων του κ. Σαφιολέα την υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία ήταν αυτή που ανέλαβε το βάρος να ενημερώσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να σταματήσει κάθε επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Γιατί άραγε η πλευρά του Ελπιδοφόρου άρχισε να λέει ότι δεν ευθύνεται η κ. Παπαδοπούλου, όταν αυτή η άξια Πρέσβειρα έχει καθυβριστεί από το εκκλησιαστικό κύκλωμα.

Προφανώς επιτέλους χώνεψαν ότι απλά μετέφερε την απόφαση του Πρωθυπουργού. Και αυτή καθ’ αυτή η απόφαση ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μόνο.

Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό τον Ελπιδοφόρο είναι ότι αρνήθηκε να τον συναντήσει κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα. Ποια άλλη απόδειξη ψάχνει ο κ. Στράτος και ο …στρατός του, που βάρεσε διάλυση στην Αθήνα. Προσπαθεί αλλά δεν καταφέρνει να περάσει τα «ραβασάκια» στα σοβαρά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό: Αφορά «εθνικούς λόγους» και «λόγους ασφαλείας». Τι δεν καταλαβαίνουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής και το κύκλωμα της Αθήνας, που ακόμα παραμένει πιστό σε αυτόν; Άλλωστε, ο κ. Βαρθολομαίος έχει τον σχετικό φάκελο στο γραφείο του.

  • Δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε στον Ελπιδοφόρο ότι διέλυσε την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής και ότι δίχασε την Ομογένεια, και ιδιαίτερα την Κυπριακή Παροικία που ήταν ενωμένη σε μία γροθιά. Έχει προκαλέσει τεράστια εθνική ζημιά.

Γνωρίζουμε και γνωρίζει. Τώρα γιατί κάποιοι παράγοντες της Κυπριακής Παροικίας ακόμα τον πιστεύουν, είναι άλλου …παπά Ευαγγέλιο. Προφανώς αναζητούν τη χαμένη αναγνώριση. Δεν μπορώ να πιστέψω όσα κυκλοφορούν.

Οι ελληνικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο έπρεπε να είναι η αιχμή του δόρατος για τα εθνικά μας θέματα: Για την κατοχή της Κύπρου, για τις τουρκικές απειλές στο Αιγαίο και τον Έβρο, για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, για την Μακεδονία μας.

Δυστυχώς, επειδή υπάρχει αυτή η ερμαφρόδιτη κατάσταση με την Εκκλησία, έχουν πολιτικά «ευνουχιστεί». Ο φόβος ότι οι κινητοποιήσεις για τα εθνικά θέματα θα προκαλέσουν την οργή της Τουρκίας εναντίον του Φαναρίου, σταματά τα πάντα.

Στην Αθήνα και τη Λευκωσία έχουν κάνει κοινές διαπιστώσεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν χάσει την μεγαλύτερη υποστήριξη που είχαν στις χώρες όπου ζουν και δημιουργούν οι Έλληνες και οι Ελληνοκύπριοι. Θα πρέπει να κοπεί αυτή η σχέση με την Εκκλησία. Αυτή η δήθεν “αρχηγική θέση” της Εκκλησίας επί των Κοινοτήτων μας, είναι τεράστιο πρόβλημα.

Φέτος, στις 20 Ιουλίου, θα τιμήσουμε τους νεκρούς της Κύπρου μας, θα καταδικάσουμε ξανά τους Τούρκους Αττίλες για την εισβολή και την κατοχή. Θα τα κάνουμε όλα αυτά μεταξύ μας. Θα γίνουν μνημόσυνα, ενώ έπρεπε να πραγματοποιηθούν δύο μεγάλες κινητοποιήσεις έξω από τον Λευκό Οίκο και έξω από την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Δεν θα γίνει τίποτα απολύτως. Δεν είναι θέμα ανικανότητας. Είναι η επιρροή του συγκεκριμένου Αρχιεπισκόπου στους ηγέτες (με η χωρίς εισαγωγικά) της Ομογένειας.

Οι κοινότητες μας πρέπει να έχουν τους δικούς τους αρχηγούς, μακριά από Αρχιεπισκοπές και Μητροπόλεις. Διότι η Τουρκία εκβιάζει, μέσω της Εκκλησίας, τις ομογενειακές μας οργανώσεις.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο κ. Βαρθολομαίος δέχεται τρομακτικές επιθέσεις από τους ισλαμιστές της Τουρκίας, και από την κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση. Η ιστοσελίδα μας ίσως είναι το μόνο ελληνικό μέσο ενημέρωσης που ανέδειξε το νέο γύρο απειλών και εκβιασμών εναντίον των Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μέχρι σήμερα δεν έχω δει κάποια αντίδραση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ή τους Άρχοντες. Έπρεπε να σηκωθεί από την πρώτη στιγμή και να έρθει στην Ουάσιγκτον. Να μου πείτε.. Ποιος θα τον συναντήσει; Συμφωνώ, έχετε δίκιο. Επιρροή μηδέν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αισχρή τουρκική απαίτηση που δυστυχώς δέχθηκε η Ελβετία: Αφαιρέθηκε η υπογραφή του Οικουμενικού Πατριάρχη από την κοινή διακήρυξη για την Ουκρανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ως σοβαρό “εθνικό και διεθνές σκάνδαλο” για την Τουρκία χαρακτηρίζουν οι εθνικιστές τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στη διάσκεψη για την Ουκρανία: Επίθεση στον Φιντάν!

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημέρωσε τον Ελπιδοφόρο για το αίτημα του Έλληνα Πρωθυπουργού: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: