Εξοντώθηκαν κατόπιν αστυνομικής επιδρομής οι κρατούμενοι ισλαμιστές που είχαν συλλάβει ομήρους δεσμοφύλακες σε ρωσική φυλακή [videos]

Στιγμιότυπο από βίντεο με την εισβολή δυνάμεων στην φυλακή του Ροστόφ όπου είχε εκδηλωθεί η υπόθεση ομηρίας. Screenshot via X@igorsushko/




Οι κρατούμενοι που έπιασαν ομήρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους μέσα σε κέντρο κράτησης στο Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, σκοτώθηκαν, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων INTERFAX.

Παράλληλα οι σωφρονιστικοί υπαλλήλοι απελευθερώθηκαν.

Λίγη ώρα νωρίτερα πυρά ακούγονταν κοντά στο κέντρο κράτησης,  αφότου είχε γίνει γνωστό ότι έξι κρατούμενοι, ορισμένοι με διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, έπιασαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και ζητούσαν ελεύθερη διέλευση σε διαπραγματεύσεις με τις αρχές.

Οι άνδρες, μεταξύ των οποίων ορισμένοι ήταν ήδη καταδικασμένοι για τρομοκρατικά εγκλήματα, έσπασαν τα κάγκελα ενός παραθύρου στο κελί τους και μπήκαν σε ένα δωμάτιο φρουρών όπου έπιασαν ομήρους τουλάχιστον δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ανέφερε το Baza, ένα κανάλι στο Telegram.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένοι από τους κρατούμενους κατηγορούνται για εγκλήματα τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης δεσμών με το Ισλαμικό Κράτος, που είχε αναλάβει την ευθύνη για μια θανατηφόρα επίθεση σε μια αίθουσα συναυλιών της Μόσχας τον Μάρτιο.

 

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

 

Απόλυτη αποδόμηση και απόρριψη των όρων Πούτιν στην Διεθνή Διάσκεψη για την ειρήνη στην Ουκρανία: «Προπαγάνδα», «δικτατορική ειρήνη» και «συνταγή μελλοντικών πολέμων»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: