Έξω από το κτήμα του Ιμάμη Γκιουλέν: Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και η Προεδρία καταγγέλλουν επίθεση εναντίον δημοσιογράφου του CNN Turk

Ο ανταποκριτής του CNN Turk, Yunus-Paksoy μεταδίδει από το κτήμα του Ιμάμη Γκιουλέν. Φωτογραφία via CNN Turk




Κωνσταντινούπολη, Γιάννης Μανδαλίδης – ΕΡΤ

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο ανταποκριτής του CNN Turk στην Ουάσινγκτον, Γιουνούς Πάκσοϊ, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ έξω από το κτήμα στην Πενσιλβάνια στο οποίο φέρεται να διέμενε μέχρι πρότινος ο ιεροκήρυκας Φετχουλάχ Γκιουλέν.

Ως γνωστό, η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ως ιθύνοντα νου της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ζητά από τις αμερικανικές αρχές να πράξουν τα δέοντα για να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου οι δράστες και οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης.

Ανάλογο μήνυμα καταδίκης ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

«Όπως δήλωσα στην επικοινωνία μου με τον κ. Πάκσοϊ, μετά την αποτρόπαια επίθεση που δέχθηκε, κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι παρακολουθούμε το θέμα αυτό με τις αρμόδιες αρχές μας και ότι θα λάβουμε κάθε είδους μέτρα ενώπιον των αμερικανικών αρχών για να διασφαλίσουμε ότι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την αποτρόπαια επίθεση θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει», έγραψε ο Αλτούν.

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τους τρομοκράτες που είναι εχθροί της Τουρκίας, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο. Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ειλικρινείς δημοσιογράφους που επωμίζονται αυτόν τον αγώνα» σημείωσε επίσης ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα πύκνωσαν οι αναφορές στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την τύχη του 83χρονου Φετχουλάχ Γκιουλέν, του οποίου η κατάσταση υγείας είναι βεβαρημένη, καθώς οι πληροφορίες τους συγκλίνουν στο γεγονός ότι το κτήμα στο οποίο διέμενε έχει εγκαταλειφθεί. Το κρατικό πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε μάλιστα φωτογραφίες από το κτήμα που ελήφθησαν με drone.

Στο βίντεο της επίθεσης κατά του Πάκσοϊ ένας άγνωστος άντρας φαίνεται να οδηγεί το SUV αυτοκίνητό του κατά του ανταποκριτή του CNN Turk και να σταματάει λίγο πριν τον χτυπήσει. Στη συνέχεια παρκάρει το όχημα, κατεβαίνει και χτυπάει την κάμερα και μετά τον ίδιο.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: