Euro 2024: Όλα ή τίποτα για το Βέλγιο, ντέρμπι κορυφής στον έκτο όμιλο, το σημερινό πρόγραμμα – Τα κριτήρια ισοβαθμίας για τους ομίλους

Players of Belgium huddle after losing the UEFA EURO 2024 group E match between Belgium and Slovakia, in Frankfurt Main, Germany, 17 June 2024. EPA/ROBERT GHEMENT




Με παιχνίδια κομβικής σημασίας σε πέμπτο και έκτο όμιλο κλείνει η δεύτερη αγωνιστική μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τους “κόκκινους διαβόλους” να καίγονται για την νίκη με σκοπό να μείνουν στο κυνήγι της πρόκρισης.

Σε μια αναμέτρηση που αμφότεροι χρειάζονται την νίκη, Γεωργία και Τσεχία παίζουν τα ρέστα τους για την συνέχεια της διοργάνωσης. Ηττήθηκαν από Τουρκία και Πορτογαλία αντίστοιχα και πιθανή απώλεια βαθμών μπορεί να τους στοιχήσει.

Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για το”Volksparkstadion” του Αμβούργου και μεταδίδεται ζωντανά από την ΕΡΤ1 στις 16:00.

Η δεύτερη αναμέτρηση είναι το ντέρμπι κορυφής στον ίδιο όμιλο της Τουρκίας με την Πορτογαλία, με τις δυο ομάδες να έχουν ήδη από μια νίκη στον όμιλο.

Καμία από τις δυο δεν έχει απουσίες και είναι πάνοπλες για ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της διοργάνωσης, καθώς κρίνει πρόκριση. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για το “Signal Iduna Park” της Βεστφαλίας και μεταδίδεται ζωντανά από την ΕΡΤ1 στις 19:00.

Στην τελευταία αναμέτρηση που κλείνει την δεύτερη αγωνιστική μέρα του EURO 2024, το Βέλγιο θέλει να κάνει “ρελάνς” με σκοπό να μπει στο κυνήγι της πρόκρισης. Αντίπαλος του η Ρουμανία η οποία έχει ήδη 3 βαθμούς στο σακούλι με αντίπαλο την Ουκρανία και θέλει να μείνει στην πρώτη θέση και αν γίνεται να εκπλήξει αρνητικά τους “κόκκινους διαβόλους”.

Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για το “RheinEnergieStadion” της Κολωνίας και μεταδίδεται ζωντανά από την ΕΡΤ1 στις 22:00.




Τα κριτήρια ισοβαθμίας για τους ομίλους

Η αυλαία της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του EURO 2024 πέφτει σήμερα, με το μεγάλο ματς ανάμεσα στο Βέλγιο και τη Ρουμανία να «κλέβει» την παράσταση. Ένα παιχνίδι που αναμένεται είτε να ξεκαθαρίσει οριστικά την κατάσταση του 5ου ομίλου της διοργάνωσης, είτε να τα… μπλέξει για τα καλά.

Διότι σε περίπτωση νίκης των «κόκκινων διαβόλων», τότε όλες οι ομάδες του συγκεκριμένου γκρουπ θα πάνε στην τελευταία στροφή, έχοντας τους ίδιους βαθμούς (3).

Φυσικά η UEFA έχει φροντίσει από καιρό όσον αφορά τα κριτήρια ισοβαθμίας του φετινού EURO 2024, τα οποία είναι οκτώ. Μέσα στα κριτήρια υπάρχει και η διαδικασία των πέναλτι η οποία μπορεί να καθορίσει μια πρόκριση, σε περίπτωση που δύο ομάδες δεν έχουν διαφορές με τα κριτήρια που έχουν προτεραιότητα!

Αναλυτικά τα κριτήρια ισοβαθμιών του EURO 2024:

  1. Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια
  2. Συνολική διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
  3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια
  4. Συνολική διαφορά τερμάτων
  5. Καλύτερη επίθεση
  6. Διαδικασία πέναλτι *
  7. Λιγότεροι πόντοι ποινής – Fair Play **
  8. Υψηλότερη κατάταξη στα προκριματικά του EURO 2024

* Τι ισχύει για τη διαδικασία των πέναλτι. Εάν δύο ομάδες αναμετρούνται την τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων και το τέλος της αναμέτρησης τις βρει ισόβαθμες, χωρίς διαφορές βάσει των πέντε πρώτων κριτηρίων τότε οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι. Εάν ωστόσο οι δύο αυτές ομάδες δεν παίζουν μεταξύ τους, τότε η πρόκριση θα κριθεί με βάση το επόμενο κριτήριο.

** Οι λιγότεροι βαθμοί ποινής ή αλλιώς το κριτήριο Fair Play. Όποια ομάδα έχει τους λιγότερους βαθμούς ποινής εξασφαλίζει την πρόκριση της στην επόμενη φάση. Η κίτρινη κάρτα δίνει έναν πόντο ποινής, η δύο κίτρινες ή η απευθείας κόκκινη από τρεις, ενώ η μια κίτρινη και η απευθείας κόκκινη δίνουν τέσσερις πόντους.

Τα κριτήρια για τους καλύτερους τρίτους των ομίλων:

  1. Βαθμοί
  2. Διαφορά τερμάτων
  3. Καλύτερη επίθεση
  4. Περισσότερες νίκες
  5. Λιγότεροι πόντοι ποινής – Fair Play
  6. Υψηλότερη κατάταξη στα προκριματικά

Πηγή: ertsport, gazzetta

Αλληλοεξουδετερώθηκαν Γαλλία- Ολλανδία: «Λευκή» ισοπαλία- Πρώτο 0-0 σε EURO μετά από 51 αγώνες [Highlights]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: