Euro 2024: Εύκολα κι απλά η Γερμανία νίκησε την Ουγγαρία με 2-0 και προκρίθηκε στους «16», ακτύπητοι δείχνουν οι “πα΄ντσερ” [highlights]

epa11423648 Joshua Kimmich (CL) of Germany, Robert Andrich (CR) of Germany and teammates wave to supporters after winning the UEFA EURO 2024 Group A soccer match between Germany and Hungary, in Stuttgart, Germany, 19 June 2024. EPA/RONALD WITTEK




Η Γερμανία δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στη μαχητική Ουγγαρία, ωστόσο έφτασε στη νίκη με 2-0, έκανε το «2Χ2» στον 1ο όμιλο του EURO 2024 κι έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» του τουρνουά, την ώρα που οι Μαγυάροι με τη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμα ματς τέθηκαν… νοκ-άουτ.

Στην κατάμεστη «MHPArena» της Στουτγκάρδης, τα «πάντσερ» βρήκαν τα γκολ που ήθελαν απ’ τους Μουσιάλα (22’) και Γκιντογκάν (67’), ενώ όποτε χρειάστηκε είχαν ως… φύλακα-άγγελό τους κάτω απ’ την εστία τον «γερόλυκο» Μάνουελ Νόιερ που έκανε τρεις μεγάλες επεμβάσεις.

Η Ουγγαρία επιχείρησε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, όταν μόλις στο 15ο δευτερόλεπτο ο Ρόλαντ Σαλάι πάτησε στην περιοχή και πρόλαβε να πλασάρει, αλλά ο Νόιερ που έκανε έγκαιρη έξοδο πρόλαβε να απομακρύνει με τα πόδια μακριά.

Οι Γερμανοί έφεραν γρήγορα τον αγώνα στα δικά τους μέτρα και στο 22’ πήραν το προβάδισμα. Ο Μουσιάλα έπαιξε το ένα-δύο με τον Γκιντογκάν, ο Όρμπαν βγήκε μπροστά απ’ την μπάλα αλλά έπεσε, με τον μέσο της Μπαρτσελόνα να ανακτά την κατοχή και να «σερβίρει» προς τον Μουσιάλα ο οποίος δεν αστόχησε για το 1-0 της γερμανικής ομάδας.

Οι Ούγγροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ πάνω στον Όρμπαν, όμως ο Ολλανδός Ντάνι Μάκελι, έπειτα κι απ’ τον έλεγχο του VAR Ρόμπ Ντιέπερινκ κατακύρωσε το γκολ.




Ο Μουσιάλα μάλιστα με το γκολ που πέτυχε σε ηλικία 21 ετών και 119 ημερών, έγινε ο τρίτος νεαρότερος παίκτης που σημειώνει γκολ σε διαδοχικά παιχνίδια τελικής φάσης EURO, πίσω απ’ τους Γουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία, 18 ετών, 241 ημερών) και Φέρεντς Μπένε (Ουγγαρία, 21 ετών και 114 ημερών).

Στο 26’ οι Μαγυάροι «άγγιξαν» το 1-1, όταν από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σομποσλάι, ο Νόιερ έκανε απίθανη επέμβαση στο «παραθυράκι» κι εν συνεχεία ο Μπόλα από κοντά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά, δίνοντας την ευκαιρία στον γκολκίπερ της Μπάγερν να αποκρούσει ξανά.

Ο Μουσιάλα ήταν σε φοβερά… κέφια και στο 44’ έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν το τελείωμά του απ’ το όριο της περιοχής πέρασε ελάχιστα δίπλα απ’ τα δοκάρια του Γκουλάτσι, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νόιερ κράτησε ξανά «όρθια» τη Γερμανία σε γυριστή κεφαλιά του Μπόλα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το γκολ του Σαλάι ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί πήραν ξανά τον έλεγχο από νωρίς και στο 55’ είχαν διπλή ευκαιρία, όμως ο Γκουλάτσι αντέδρασε εξαιρετικά τόσο στην «ξυραφένια» σέντρα του Γκιντογκάν, όσο και στο σουτ του Κρόος απ’ το όριο της περιοχής.

Στο 60’ οι Ούγγροι «άγγιξαν» ξανά την ισοφάριση με την κεφαλιά του Βάργκα (σε σέντρα του Σαλάι) που «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ. Κι αφού απέφυγαν τη «ζημιά» οι Γερμανοί στην συγκεκριμένη φάση, βρήκαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» τη δεύτερη νίκη τους επτά λεπτά μετά (67’) με τον αρχηγό τους Ιλκάι Γκιντογκάν. Από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Μίτελσταντ γύρισε πολύ ωραία απ’ τα αριστερά προς την «καρδιά» της ουγγρικής άμυνας κι ο Γκιντογκάν έκανε με συρτό πλασέ το 2-0.

Από εκεί και πέρα η Γερμανία έκανε ότι… ήθελε στο γήπεδο απέναντι στους απογοητευμένους Ούγγρους με τον Γκουλάτσι να διατηρεί το σκορ στο όριο του 2-0, χάρις στη μεγάλη επέμβασή του στο σουτ του Σανέ στο 75’. Στο 90′ ο Κίμιχ έσωσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Όρμπαν, στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα.




Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Κίτρινες: 27’ Ρούντιγκερ – 22’ Βάργκα, 90’+3′ Κσόμποθ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρουντιγκερ, Τα, Μίτελσταντ, Άντριχ (72’ Τσαν), Κρόος, Μουσιάλα (72’ Φίριχ), Γκιντογκάν (85’ Ούνταβ), Βιρτς (58’ Σανέ), Χάβερτς (58’ Φιλκρουγκ).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Φιόλα, Ορμπάν, Ντάρνταϊ, Μπόλα (75’ Άνταμ), Α. Νάγκι (64’ Κλεϊνχέισλερ), Σέφερ, Κέρκεζ (75’ Ζ. Νάγκι), Ρ. Σαλάι (87′ Κσόμποθ), Σομποσλάι, Βάργκα (87′ Γκάζνταγκ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ασημένιο μετάλλιο με τρομερό ρεκόρ ο 19χρονος Απόστολος Σίσκος στα 200μ. ύπτιο: Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στο Βελιγράδι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: