Πύρρειος, εκτός από δύσκολη η νίκη της Γαλλίας στην πρεμιέρα του Euro 2024 επί της Αυστρίας: Έσπασε τη μύτη του ο Μπαπέ – Σε κίνδυνο η συμμετοχή του στους επόμενους αγώνες [videos]

Kylian Mbappe of France leaves the pitch after an injury during the UEFA EURO 2024 group D soccer match between Austria and France, in Dusseldorf, Germany, 17 June 2024. EPA/FRIEDEMANN VOGEL




Πολύ δύσκολα και χάρη σε ένα αυτογκόλ του Βέμπερ η Γαλλία επικράτησε 1-0 της Αυστρίας στο Ντίσελντορφ και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον 4ο όμιλο του EURO 2024. Ο αμυντικός των Αυστριακών έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από γύρισμα του Μπαπέ στο 38΄ στη φάση που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση.

Μία-δυο επικίνδυνες «επισκέψεις» των Γάλλων στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά και ευκαιρία του Μπαπέ στο 8΄ (σουτ στην εξωτερική πλευρά των δικτύων) εμοιαζαν με προμήνυμα μιας εύκολης βραδιάς για τους Γάλλους. Όμως, δεν ήταν καθόλου έτσι… Οι Αυστριακοί παρουσιάστηκαν εξαιρετικά διαβασμένοι, ο Ράνγκνιγκ φάνηκε να υπερισχύει τακτικά του Ντεσάμπ και μάλιστα στο 36΄ ο Μενιάν απέκρουσε με τα πόδια το τετ-α-τετ με τον Μπαουμγκάρτνερ, στην πρώτη κλασική ευκαιρίαμ η πρώτη του ματς.

Όμως τη στιγμή που η Αυστρία είχε ισορροπήσει, τα δεδομένα άλλαξαν. Στο 38΄, σε γύρισμα του Μπαπέ από δεξιά, βρήκε με το κεφάλι τη μπάλα ο Βέμπερ και την έστειλε στη γωνία του Πεντς. Αυτογκόλ! Ό,τι χειρότερο για μια ομάδα που είχε καταφέρει να «κοιτάξει στα μάτια» την φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.




Οι «τρικολόρ» με την εμπειρία τους διαχειρίστηκαν με μεγαλύτερη άνεση το ματς μετά το -εν μέρει ανέλπιστο- προβάδισμά τους λίγο πριν το ημίχρονο. Άφησαν μέτρα στο γήπεδο στους Αυστριακους προκειμένου να εκμεταλλευτούν τους ταχύτατους επιθετικούς στις αντεπιθέσεις. Πραγματι σε μία από αυτές, στο 55΄, ο Κιλιάν Μπαπέ, με απιθανο σπριντ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Πεντς, όμως σουταρε άουτ, μάλλον από υπερβολική σιγουριά. Οι αντεπιθέσεις ήταν «φωτιά» για τους Γάλλους που συνέχισαν να απειλούν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι, όσο το ματς έμενε στο «εύθραυστο» 1-0 η Αυστρία μπορούσε να ελπίζει.




Ο Ενγκολό Καντέ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στη νίκη της Γαλλίας με 1-0 επί της Αυστρίας. Ο 33χρονος μέσος είχε καταλυτική παρουσία στην πρεμιέρα των «τρικολόρ» στο EURO 2024 καθώς κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, ενώ είχε εξαιρετικές επιστροφές αποτρέποντας την Αυστρία να απειλήσει στις αντεπιθέσεις.




Αμφίβολη η συμμετοχή Μπαπέ στον επόμενο αγώνα

Ο Γάλλος επιθετικός μάτωσε στη μύτη μετά από μια σύγκρουση προς το φινάλε του αγώνα και οι εξετάσεις έδειξαν πως πρόκειται για ολικό κάταγμα. Όπως μεταδίδει η «L’ Equipe», ο Εμπαπέ ίσως περάσει άμεσα την πόρτα του χειρουργείου σε νοσοκομείο του Ντίσελντορφ προκειμένου να αποκαταστήσει το πρόβλημα, όμως η παρουσία του στη συνέχεια του EURO 2024 τίθεται εν αμφιβόλω.

 Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά χρονικά πλαίσια, όμως είναι φυσιολογικό πως στη Γαλλία υπάρχει έντονη ανησυχία και φόβος πως το μεγάλο τους «όπλο» δεν θα προλάβει να είναι έτοιμο για το υπόλοιπο του τουρνουά που ολοκληρώνεται στις 14 Ιουλίου.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν μάλιστα σε δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί πως στους Μπλε βλέπουν ήδη την απουσία του 25χρονου ως ένα πιθανό σενάριο, αν και για την ώρα τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian

Η καφρίλα των οπαδών της Ρουμανίας στο Euro 2024: Ανεγκέφαλοι, απάνθρωποι, χυδαίοι – Φώναζαν «Πούτιν» στον αγώνα με την Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: