Έρχονται αλλαγές στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω- Ενοικιάζω»: Αυξάνονται κριτήρια και επιδοτήσεις για να πειστούν οι ιδιοκτήτες να ανοίξουν τα κλειστά ακίνητα [βίντεο]

FILE PHOTO: Ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Διορθωτικές κινήσεις στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» ετοιμάζει η κυβέρνηση με στόχο να γίνει ελκυστικότερο και να βγουν στην αγορά 12.500 κατοικίες οι οποίες είναι κλειστές την τελευταία τριετία.

Το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα είναι περιορισμένο καθώς το ύψος της κρατικής επιδότησης δεν αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 11 Απριλίου που ξεκίνησε το πρόγραμμα, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 1.413 αιτήσεις εκ των οποίων μόλις οι 764 έχουν εγκριθεί, 472 απορρίφθηκαν, έγιναν 137 ενστάσεις και 40 ανακλήσεις.

Μεταξύ των βελτιώσεων του προγράμματος εξετάζεται και διεύρυνση της περιμέτρου των εν δυνάμει δικαιούχων με αύξηση του ορίου εισοδήματος πάνω από τις 40.000 ευρώ που είναι σήμερα.

Οι τελικές αποφάσεις θα προκύψουν από την επεξεργασία, που ήδη τρέχει, στα στοιχεία των κλειστών ακινήτων σε συνδυασμό με τα εισοδήματα των ιδιοκτητών




Στο τραπέζι έχει μπει επίσης η αύξηση του ανώτατου ποσού επιδότησης ανακαίνισης ή επισκευής πιθανότατα έως τις 5.500 ευρώ από τις 4.000 σήμερα.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων ζητούν επιδότηση 6 χιλιάδες ευρώ και φορολογικά κίνητρα.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά όρια έθεσαν κάποιους ιδιοκτήτες εκτός προγράμματος ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεκάδες αιτήσεις απορρίφθηκαν αρχικά επειδή το ακίνητο δεν είχε δηλωθεί κενό στο Ε2 για την τελευταία 3ετία.

Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις που το σύστημα δεν το εκλάμβανε ως κενό για το 2023 καθώς δεν είχε υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση.

Οι αιτούντες ειδοποιήθηκαν με μήνυμα προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις και να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Τέρμα τα παράνομα μοχίτο μέσα στο κύμα: Σφραγίστηκε οριστικά το beach bar στη Ρόδο με τις ξαπλώστρες στη θάλασσα* Ελεύθερη για όλους πλέον η παραλία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: