Επτά χρόνια μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ, που ισοπέδωσε τη Βρίσα στη Λέσβο, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις

FILE PHOTO: Εικόνα από το κατεστραμένο χωριό Βρίσα στη νότια Λέσβο, από τον σεισμό της 14ης Ιουνίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Στις 12 Ιουνίου θα συμπληρωθούν επτά χρόνια από τον μεγάλο σεισμό των 6,1 Ρίχτερ (το 2017), που ισοπέδωσε τη Βρίσα στη Λέσβο, ενώ και μια γυναίκα είχε χάσει τότε τη ζωή της.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ελάχιστα σπίτια ολοκληρώθηκαν, ενώ σε πάρα πολλά σπίτια ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης και τα προβλήματα παραμένουν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας, Νίκος Γκουγκούλιος μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 και ανέλυσε τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής.

«Μετά το τέρας του σεισμού είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη γραφειοκρατία και έπειτα, όπως και τώρα το «τέρας» της κρατικής αναλγησίας. Επτά χρόνια μετά το σεισμό υπάρχουν κάτοικοι σεισμόπληκτοι της Βρίσας που δεν ξέρουν αν το σπίτι τους είναι κίτρινο ή κόκκινο» επεσήμανε.

«Υπάρχουν άνθρωποι που παρά το ότι έχουν καταθέσει να πάρουν τη δεύτερη ή τρίτη δόση, ακόμη δεν έχουν πάρει δραχμή. Τα συνεργεία δουλεύουν, αυτοί πληρώνονται από τους κατοίκους της Βρίσας. Πιστεύω αυτά ο κ. Τριαντόπουλος να τα γνωρίζει και να δώσει λύσεις», όπως είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα και σεισμοπαθείς της περιοχής μέσω της ΕΡΤ3 εξέφρασαν τα δικά τους παράπονα.

Ο πάτερ Ξενοφών ανέφερε σχετικά: «55 χρόνια εφημέριος εδώ και με την κατάσταση αυτή του σεισμού, εφτά χρόνια τώρα δεν χτυπά η καμπάνα σε μια κωμόπολη 700 και κατοίκων, πράγμα το οποίο δε συνέβαινε ούτε επί Τουρκοκρατίας. Λέγομαι εφημέριος Βρίσας, χωρίς να υπηρετώ στη Βρίσα», όπως είπε, καθώς και οι εκκλησίες έχουν πληγεί, εκ των οποίων η μία είναι και ιστορικό μνημείο.

Πηγή: ertnews, Μυρσίνη Τζινέλη

«Ποδαρικό» με άνοδο του υδραργύρου κάνει ο Ιούνιος: Από Δευτέρα έως Τετάρτη από 35 έως 37 βαθμούς Κελσίου και μέτριας έντασης μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: