Επιστρέφει ο υδράργυρος σε κανονικά επίπεδα για την εποχή: Έρχονται νεφώσεις και βροχές από την Δευτέρα έως την Τετάρτη [video]

Νοτιάδες πνέουν στην παραλία Καραθώνα στο Ναύπλιο, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 13 έως 32, στη Θεσσαλία από 15 έως 34-35 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 33-34 βαθμούς, στα Επτάνησα από 18 έως 31 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 31-33 βαθμούς Κελσίου.




Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-6 μποφόρ, αλλά στο Βορειοδυτικό Αιγαίο θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32-33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.


Πρόγνωση για την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός. Στα δυτικά από το μεσημέρι προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν λίγες βροχές ή όμβροι στα βορειοανατολικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Δευτέρα

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια, κυρίως στις περιοχές της Χαλκιδικής και του βορειοδυτικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανοιχτά του Ιονίου 4 με 5 και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 κυρίως στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια και στη νησιωτική χώρα.

Πρόγνωση για την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα βόρεια και μικρή πτώση στα κεντρικά και νότια.

Πρόγνωση για την Τετάρτη
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Τέλη Ιουνίου οι βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές 2024: “Κλειδιά” ο αριθμός των υποψηφίων και ο καταμερισμός τους στα επιστημονικά πεδία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: