Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Οι απειλές της Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου και η παρέμβαση των ΗΠΑ στους πρωτοσέλιδους τίτλους το Σάββατο

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το θέμα των προσλήψεων Συμβούλων από την Κυβέρνηση, η μισθοδοσία τους και οι επικρίσεις για αδιαφάνεια, οι απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου και η παρέμβαση των ΗΠΑ, καθώς και οι αυξήσεις στις τιμές καταναλωτή είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου του Σαββάτου.

Άλλα θέματα στα πρωτοσέλιδα αναφέρονται στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου να απαγορεύσει το τρέξιμο στην πρώτη Ανάσταση, στο σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ, στο ενδιαφέρον των επενδυτών για τη Λάρνακα, στις επιπτώσεις του καύσωνα στις φυτείες και στην επίσπευση της εγκατάστασης κλιματιστικών στα σχολεία.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το Προεδρικό προκαλεί τη Βουλή» γράφει ότι η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν δημοσιεύει τα ονόματα των 25 συμβούλων της.

Αλλού γράφει ότι ήταν παρεξήγηση το λουκέτο της πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Λίβανο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου που βάζει τέλος στο τρέξιμο ιερέων στην πρώτη Ανάσταση.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Λεφτά υπάρχουν! €1,2 εκατ. για προσλήψεις συμβούλων», γράφει ότι μέχρι σήμερα προσλήφθηκαν από την Κυβέρνηση 25 σύμβουλοι με μισθούς από €2.083 έως €4.583 τον μήνα.

Αλλού γράφει ότι ξεκρέμαστοι μένουν από τους δικηγόρους τους οι μοναχοί στο σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το Κυπριακό είναι βαλτωμένο και δεν διαφαίνεται κανέναν σημάδι αισιοδοξίας.

Στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μπήκαν και οι ΗΠΑ κατά του Νασράλα», η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρεται σε παρέμβαση της Ουάσιγκτον για τις απειλές της Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι επενδυτές στρέφονται στη Λάρνακα αφού στη Λεμεσό καταγράφεται περιορισμένη ζήτηση.

Αλλού προβάλλει συνέντευξη του περιφερειάρχη Αμμοχώστου Γιάννη Καρούσου στην εφημερίδα, ο οποίος αναφέρει ότι κατά την προεκλογική δεχόταν απειλές κατά της ζωής του.

«Συνεχίζει να κτυπά ανελέητα η ακρίβεια» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδο θέμα της η «Χαραυγή», γράφοντας για βαρύ κόστος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω και των κυβερνητικών ημίμετρων. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι έκαψε κυριολεκτικά φυτείες στα Κοκκινοχώρια ο καύσωνας. Αλλού γράφει ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου κτυπά ξανά, προκαλώντας Αναστασιάδη και Αννίτα να τοποθετηθούν δημόσια.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Λογομαχία για τους συμβούλους», γράφει ότι ο αντιπολιτευόμενος ΔΗΣΥ κτυπά το Προεδρικό με ισχυρισμούς για έλλειψη διαφάνειας στις προσλήψεις.

Αλλού γράφει ότι νέα έκθεση δείχνει ότι ανεβαίνουν οι τιμές του καταναλωτή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο καυτός Ιούνιος δίνει νέα ώθηση για τα κλιματιστικά στα σχολεία και ότι ετοιμάζεται σχετική πρόνοια στον προϋπολογισμό του 2025.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Πάνω από 28% στο δυναμικό ο ποδοσφαρικός αγώνας Ισπανία-Ιταλία που μετέδωσε η ΕΡΤ: Ο Alpha πέρασε στην πρώτη θέση του δελτίου, πάνω από το Mega

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: