Επιμένει στη φιλορωσική γραμμή ο Ορμπαν: Θα συζητήσουμε τη μη συμμετοχή στην αποστολή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία προαναγγέλλει για την επίσκεψη του Στόλτενμπεργκ

FILE PHOTO Hungarian Prime Minister Viktor Orban, leader of the ruling Fidesz party, speaks to the media after casting his vote at a polling station during the European Parliament and the local elections in Budapest, Hungary, 09 June 2024. EPA, Szilard Koszticsak HUNGARY OUT




Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα επισκεφθεί την Τετάρτη τη Βουδαπέστη, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

«Σε δύο ημέρες, ο γενικός γραμματέας θα βρίσκεται εδώ, για να συζητήσουμε τη μη συμμετοχή της Ουγγαρίας στην αποστολή του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία», δήλωσε ο Όρμπαν. Η Βουδαπέστη έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από τον σχεδιασμό της Συμμαχίας για τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, τον οποίο ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα «παράλογη αποστολή».

Η Ουγγαρία, χώρα-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δεν έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ έχει μπλοκάρει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στήριξης του Κιέβου. Ο ούγγρος πρωθυπουργός εξακολουθεί να διατηρεί δεσμούς με τη Μόσχα, επικρίνοντας έντονα τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση σε βάρος της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουγγαρία Βουδαπέστη 

Χάθηκε από τα ραντάρ και αγνοείται στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον αντιπρόεδρο του Μαλάουϊ κι άλλα 9 άτομα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: